סוכר טבעי תולעים במעיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/06/2019 | 22:19 | מאת: נועה

שלום דנה. יש לי תולעים במעיים , האם להמנע ממתוקים טבעיים כגון דבש ותמרים או שאפשר אם זה טבעי?

שלום נועה, אין קשר בין המזון לתולעים. יש לקבל טיפול תרופתי. בברכה,דנה

13/06/2019 | 15:18 | מאת: .

יש קשר הן ניזונות מהאוכל שנכנס לגוף אבל שיהיה ..

שלום, לא, אין קשר בין המזון שאנחנו אוכלים לתולעים, פרט לכך שהמזון לפעמים הוא המקור לתולעים. הן לא אוכלות את הסוכר שלנו או כל רכיב מזון אחר, הן פרזיטיות הניזונות מרכיבי המעי עצמו ותוכן תאים. אי אכילה כזו או אחרת לא תשנה. הטיפול הוא תרופתי אנטי פרזיטי. בברכה,דנה

13/06/2019 | 20:53 | מאת: ..

כנראה שלא ניזונות מסוכר אבל הן ניזונות מהצואה במעיים ומה שאנחנו אוכלים הופך לצואה

13/06/2019 | 20:59 | מאת: .

דנה אני לקחתי תרופות נגד פרזיטים והם עזרו אז.. אבל אני לא נפטרת מהתולעים לצמיתות באופן קבוע ועכשיו התרופות הפסיקו להשפיע כי התולעים פיתחו עמידות לתרופה (כך הרופאה שלי טוענת) לכן אני מחפשת דרכים להיפטר מהן אבל אין פיתרון

שלום, הצואה לא מורכבת ממה שאנחנו אוכלים אלא בעיקר מתאי מעי מתים וחיידקי המעי. יש כמובן גם תאית. הרוב אנחנו מעכלים וסופגים. אני מבינה שהגעת לעמידות לטיפול התרופתי, אבל אני בטוחה שיש עוד אופציות קיימות. יכול להיות ששינוי באורח חיים יכול לשנות משהו בפלורת המעי, אבל אין כרגע כל מידע או קשר בין דיאטה מסויימת לנוכחות תולעים. בברכה,דנה

16/06/2019 | 21:38 | מאת: נועה

אבל תולעים זקוקים לגלוקוז כדי לתפקד ויש בכל גוף חי מולקולות גלוקוז במעיים. התולעים אוהבות סוכר (בצורת מולקולות של גלוקוז) ..

שלום נועה, את מציינת כאן עובדה שאין לה ביסוס מדעי. זה לא שאני ממליצה לאכול סוכר, אני פשוט אומרת שאין קשר ישיר בין השניים. ואם את רוצה לשמור על תזונה ללא סוכר פשוט, עשי זאת, אבל לא יכולה לומר שזה מה שיעזור. התולעים נמצאות בעיקר במעי הגס, הסוכר נספג הרבה לפני כן במעי הדק. אין נוכחות סוכר במעי הגס. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר