טיפול במיגרנות דרך תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/06/2019 | 16:31 | מאת: מעין

שלום, אני סובלת ממיגרנה כרונית ומעוניינת לבדוק את הקשר האפשרי לתזונה (ולזהות אם אני רגישה למאכלים מסוימים). אני מחפשת דיאטנית לליווי ולא בטוחה אם יש תחום התמחות במיגרנות/בעיות נוירולוגיות בתוך תחום התזונה והדיאטה הקלינית.. האם יש דיאטניות בעלות התמחות כזו? אם כן - מה שם ההתמחות? תודה רבה

שלום מעין, נכון להיום לא נמצא כל קשר בין תזונה למיגרנות. אני מניחה שהסיבה טמונה בכך שלא יודעים תמיד מה מקור המיגרנות והביטוי שלהם בכל אחד שונה מהותית. אין מומיות לתחום בתזונה. כן יש קשר בין מיגרנות ומחזור חודשי וכמובן שנשים נוטות לסבול יותר. אבל ישירות לתזונה לא נמצא קשר המצדיק דיאטה מסויימת. כמו כל מחלה כרונית, אפשר ללכת לדיאטנית כדי לקבל הכוונה על צריכת מזון מזין ובריא יותר, ואם בדרך זה ישפר את התופעה, אז הרווחת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר