חומרים מזינים באורז מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/05/2019 | 17:41 | מאת: הילה

שלום. רציתי בבקשה לדעת האם הויטמינים והמינרלים שנמצאים בקליפת האורז המלא נהרסים בזמן טיגון או בישול. כמה מתוכם באמת מגיע לגוף, וכיצד מומלץ להכין את האורז כדי לקבל כמות מיטבית של חומרים מזינים ?.. תודה רבה, הילה

שלום הילה, כל תהליך בישול/טיגון או כל עיבוד אחר עלול לגרום להרס ואובדן של ויטמינים ומינרלים במידה מסויימת, אך המידה משתנה בהתאם לזמן, טמפ' ואיכות המוצר או חומרי גלם נוספים בתהליך, לכן אין לנו אפשרות של ממש לדעת. מצד שני- אין ממש דרך לאכול אורז בצורה אחרת, לכן עדיף להתחיל מנקודת התחלה טובה יותר מאשר ממוצר שאת יודעת בוודאות שכמות וזימנות הרכיבים נמוכה משמעותית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר