תזונה ותת משקל......

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/05/2019 | 13:04 | מאת: אנונימית

שלום רב, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלתי אך אני אשמח עדיין תהיה לך תשובה ותוכלי לעזור. בתי בת 17, שוקלת 47 ובגובה 162. אינני יודעת אם היא נמאצת במשקל התקין. יש BMI שאומר שכן ויש כאלה שאומרים שלא. לפני מספר שבועות היא שקלה 50 וכנראה שזה המשקל התקין... אך בלי שום שינוי בתזונה היא ירדה למשקל 47 והתחילו לצוץ עצמות. גם לפני כן היא הייתה רזה אך עכשיו גם רואים ירידה בהיקף החזה ובחוסר התאמה בביגוד. אינני יודעת האם זה קשור לתורשה ולמבנה גוף מיכיוון שאני התחתנתי כאשר הייתי במשקל 50 בערך בגובה של 165. בבקשה תעזרו לי אני דואגת לה שהיא נמצאת בתת משקל וגם היא ממש דואגת. והאם יש דרך לדעת אם היא אוכלת כמות מספיקה של מזון בכל ארוחה? תודה מראש.

שלום, בתך אכן נמצאת בתת משקל, אבל צריך להבין מה הסיבה, כיצד היא אוכלת, מה גרם לשינוי, האם יש מרכיב רק של חוסר תשומת לב לאכילה או ירידה מכוונת. אם את חוששת- קחי אותה לדיאטנית מתבגרים שתעבוד איתה. תת משקל אינו בהכרח בעייתי, תלוי מה הגורמים לכך, ונשמע שהיא באה מגנטיקה מתאימה לרזון. בברכה,דנה

06/05/2019 | 21:27 | מאת: אנונימית

תודה רבה!

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר