סודה לשתיה בקמח תופח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/05/2019 | 00:31 | מאת: ד

שלום רב, ראשית מודה על התגובה המהירה . ברצוני לשאול האם בקמח ללא גלוטן שמכיל תרכיבים הבאים מותר להוסיף סודה לשתיה עם מעט מיץ לימון או שזה יוצר משהו מסוכן..: קמח אורז, עמילנים, עמילן מעובד, חלבון אפונה, אבקת צלולוז, מייצבים קסנטאן וe466 חומרי תפיחה e500ii, e450i סיב תזונתי אינולין, מתחלב e471 ומלטודקטסרין כשניסיתי נוצרו מספר גושים קטנים צהבהבים על חלק מהבצק שאם אני מועך אותם הם מתפוררים.. היה לי קצת מוזר.

שלום, אין לי מידע על משהו בעייתי בנושא. קמח ללא גלוטן הוא קשה יותר לתפעול.ממליצה להכנס לאתרי מטופלי צליאק- יש להם לא מעט המלצות ומתכונים להכנת לחמים ושימוש בקמחים ללא גלוטן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר