ויטמין די עור כהה......

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/04/2019 | 15:47 | מאת: ד

כמה זמן ביום צריכים אתיופים לשהות בשמש כדי לצרוך מספיק ויטמין די בקיץ?

שלום, מחקרים מתארים כי אנשים בעלי גוון עור בהיר מאוד- מספיק כמה דקות ביום בשעות הצהריים עם חשיפה של זרועות ללא מסנן קרינה כדי ליצצר מספיק ויטמין D. אנשים שזופים או בעלי גוון עור כהה יותר יצטרכו 15-20 דקות. אנשים בעלי גוון עור כהה מאוד, לדוגמה ממוצע אתיופי יצטרכו כנראה פי 6 יותר זמן לעומת עור בהיר מאוד לצורך זה- כלומר 30-40 בממוצע. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר