לוטאין שאלה חשובה לגבי ויטמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/04/2019 | 16:36 | מאת: יוסי

שלום האם יכול להיות אדם שיש לו מחסור בלוטאין??למעשה זה ויטמין e?האם זה יכול לגרום לפלוטרס?? מה לגבי כוס מיץ סחוט של גזר קיים בו את הויטמין? תודה

שלום יוסי, לא מוכר לי על חסרים בלוטאין בבני אגם אלא במקרים קיצוניים של דיאטה מאוד מוגבלת או בעיות ספיגה. זה קרטנואיד (נגזרת של ויטמין A). החשיבות שלנו נמדדה בנושא בעיות ראיה לא מעבר. גזר כתום מכיל לוטאין אבל לא בכמות גדולה, יש גזר צהוב |(פחות נמצא בארץ) שיש בו הרבה יותר. מקורות טובים זה קייל ותרד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר