איזה לחם שיפון מתאים לחולי טרום סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/04/2019 | 22:00 | מאת: רפי

שלום, אודה לקבלת תשובה, איזה לחם בריא יותר לחולי טרום סכרת: לחם קל 60% שיפון + 40% חיטה מלאה, או לחם רגיל (לא קל) 100% שיפון? כלומר, האם יותר חשוב שהלחם יהיה קל (אך עם החיסרון של 40% לא שיפון) או שהלחם יהיה 100% שיפון, שהבנתי שהוא טוב לסובלים מסכרת (אך עם החיסרון שהוא לא קל)? תודה, רפי

שלום רפי, אין המלצה אחת גורפת לכולם. לכל אחד ההשפעה שונה. אני תמיד ממליצה לצרוך את המוצר ולראות כיצד משפיע על עליה ברמות הסוכר. על פניו שניהם נשראים מתאימים, אבל השונות בין בני אדם ותגובתם למזון היא זו שתקבע מה הכי נכון עבורך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר