הגבלת כמות כולסטרול ליום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/03/2019 | 15:52 | מאת: dan

לפי מה שהבנתי מהמחקרים האחרונים על כולסטרול ההמלצה להגביל ל 300 מ"ג ליום כבר לא רלוונטית (למי שאין כולסטרול גבוה) האם זה מספיק מגובה מדעית או שלא כדאי לקחת סיכון ועדיין לצרוך מתחת ל300?

שלום דן, אין שום הכוחה שאכילת כולסטרול מהמזון מעלה כולסטרול, ככל הנראה גם לא באנשים עם כולסטרול גבוה. אכילת ביצה ליום כבר עוברת את המינון- כך שזה מגובה דיו. הבעיה עם כולסטרול שהוא לא מגיע לבד- חלק ניכר מהמזונות העתירים בכולסטרול עתירים גם בשומן רווי או רב בלתי רווי מסוג אומגה 6 ולכן יש המלצה לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר