חלבון וערכים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/02/2019 | 13:40 | מאת: מתאמן

שלום רב, יש לי שאלה לגבי ערכים תזונתיים בכלל וחלבון בפרט. ישנם מזונות הכוללים כמות גבוהה של חלבון במיוחד דגנים וקטניות שכאשר מבשלים אותם הערכים התזונתיים שלהם בכלל, ובפרט חלבון משתנים לרעה. לדוגמא שיבולת שועל- כאשר היא לא מבושלת הערך התזונתי שלה הוא 16.89 גרם חלבון ל100 גרם וכאשר היא מבושלת רמת החלבון בה יורדת למתחת ל-5 גרם לכל 100 גרם. עוד דוגמא- עדשים לא מבושלות כמות החלבון בהם היא 25 גרם לכל 100 גרם ולעומת זאת במבושלות כמות החלבון הינה 9 גרם חלבון לכל 100 גרם. אשמח אם תוכלי להסביר בקצרה למה ובאיזה דרך אפשר לשמור על כמות חלבון גבוהה בשיבולת שועל חוץ מאשר לאכול אותה ככה בלי בישול או דיסה. תודה.

שלום, ההבדל לא נובע מהבישול. ההבדל נובע מהמשקל שנבדק. 100 גר' שבולת שועל לא מבושלת ברגע שמבשלים אותה נותנת ערך גבוה משמעותית בכלל ספיחת המים.כשאתה לוקח 100 גר' שביולת שועל מבושלת, זה אומר שלקחת חומר יבש בערך 60-70 גר'- מפה נובע הפער- לא מהבישול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר