לאחר ניתוח - כליות , לחץ דם ואנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/01/2019 | 09:19 | מאת: שרון

שלום לך, אשמח מאוד אם תוכלי לסייע לנו, אבי עבר ניתוח סטנד באבי העורקים, כאשר לאחר הניתוח ערכי הכליות שלו עלו משמעותית (אי ספיקה חריפה שאמורה בעה להסתדר), הוא סובל מלחץ דם גבוה, ואנמיה עקב איבוד דם ככל הנראה בניתוח. יש לנו תור לרופא בשבוע הבא ואני לא יודעת מה לתת לו לאכול בנתיים וממה להימנע אין לו ממש תיאבון אבל הוא אוכל. הבנתי שבננות, שומר, מיץ רימון שחשבתי שבריא לא מומלץ מצד שני גם לא חלבון בשר עוף גם לא. השאלה מה מומלץ בשלב הזה כדי שיהיה רפוי ולא החמרה? ממה להימנע? הוא אוכל יוגורט, שעועית , אורז, תפוא, בשר, דגים וכו'. יש דרך שתעזרי לנו בדעה מה מומלץ או ממה להימנע עד התור. בוקר צהריים ערב או בכלל. אורז/שעועית/תרד/עוף/בשר/דגים/ ירקות/פירות/גבינה לבנה/קוטג'/פירות הדר? המון תודה מראש, מבינה שזאת לא הדרך לטיפול אבל רק לדעת מה לתת לו לאכול שהתחזק ולא לגרום ולהחמרה חלילה... המון המון המוןתודה.

שלום שרון, בהחלט זהו אינו הפורמט בעיקר לאור העובדה שאין לי את הבדיקות, תרופות, אבחנות וכמובן איני רואה את המטופל. הרופא לא ידע גם כן מה לעשות בהתאם. ממליצה בחום לבקש יעוץ דיאטנית בבית החולים בו עברתם את הניתוח ולנסות להפגש איתה שבוע הבא. איני יכולה להמליץ על תזונה כלשהי מבלי לראות את המטופל ובדיקותיו- בעיקר כאשר מדובר במטופל מורכב.הייתי ממליצה להשאר עם התזונה שהוא היה רגיל לפני הניתוח ויעש שינוי בהתאם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר