קליפות של פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/01/2019 | 16:52 | מאת: מומי

שלום דנה, אני מאוד אוהבת לאכול קליפות של פירות וירקות, כולל קולורבי, דלעת, אננס וכמעט כל פרי או ירק שניתן לחשוב עליו והוא לא בצל. חוץ מאלה, אני גם נוהגת לאכול (מבושל) עלים של כרובית, עלים חיצוניים של כרובים (כולל כרוב סבוי). לרוב אני לא סובלת מכאבי בטן אבל רציתי לשאול אם יכולות להיות לאכילה כזו נזקים ארוכי טווח. תודה!

16/01/2019 | 18:48 | מאת: מומי

שכחתי לציין שאני אוכלת הרבה יותר ירקות מאדם ממוצע. מדובר בכמות של לפחות 2.5 ק״ג ביום, והרבה פעמים גם יותר

שלום מומי, לא ידוע לי על נזק מאכילת קליפות, פרט לעובדה שרוב הריסוס נמצא בקליפה, אך מעבר לכך לא. כמו הירקות הנאכלת של 2.5 ק"ג ויותר בעיני מוגזמת, אבל כל עוד צורכים מקורות מזון אחרים, זה לשיקולך בלבד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר