אינשור פלוס בחולי אלצהיימר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

30/12/2018 | 13:28 | מאת: חיה

שלום, סבתי חולת אלצהיימר סיעודית. סובלת מצפצופי נשימה בעת שתיית אינשור פלוס דבר שלא קרה בשנה האחרונה המזון היחיד שלה זה 2 בקבוקי אינשור פלוס ופחית אחת של נוטרן 2 כשנותנים שלוק אחד של אינשור ושלוק של מים אחד אחרי השני יש פחות צפצופים היא הייתה שותה את זה בקשית וכיום באמצעות מזרק לתוך הפה בכמויות קטנות ממה זה נובע? יש משהו לעשות?

שלום חיה, זה נשמע שסבתך אולי סובלת מבעית בליעה וייתכן ועושה אספירציות (שואפת מזון לריאות). המלצתי הראשונה- ייעוץ קלינאית תקשורת בנושא ואבחון הבעיה. במקביל ועד שתגיע הייתי מציעה לעשות את הדברים הבאים : 1. לא לתת לנוזלים בכלל בצורתם הנוזלית לגמרי- ניתן לרכוש מסמיך נוזלים של חברת הדסה או איזיליין. שתיה לתת רק במרקם ג'ל בלבד- לא מים או תה או קפה או מרק. הכל ניתן להסמיך עם מוצר זה. 2. ג'ל מוכן- לא מומלץ- אנשים עם אלצהיימר נוטים להחזיק בפה ואז זה הופך למים, לכן הסמיכו מים או שתיה או מרקים. 3. גם את האנשור והנוטרן ניתן להסמיך- זה מסמיך ייחודי של חברת הדסה למזון רפואי. 4. לא לתת שתיה בקש או מזרק- רק בכפית או כף מוסמך. 4. הכי חושב- לפנות למרפאת בליעה לאבחון הבעיה והתאמת הנחיות תזונתיות בהתאם יחד עם דיאטנית וקליאנית תקשורת. בברכה,דנה

30/12/2018 | 15:37 | מאת: חיה

תודה על תשובתך המהירה סבתא שותה עם מסמיך נוזלים(THICK AND EASY)(פעמים נראה כששמים הרבה שיהיה במרקם ג'ל זה מביא לליחה את מכירה כזאת תופעה?) את המים, מדוע את אומרת לא להשתמש במזרק? בדרכים האחרות שאת ממליצה זה בלתי אפשרי לתת נוזלים כי סבתא לא תמיד מבינה הוראות פשוטות כמו לפתוח פה וכו מדוע קיימת התופעה של צפצופי נשימה רק בעת שתיית אינשור במים זה לא קיים? האם זו תופעה ידועה? שוב תודה

שלום חיה, התופעות שאת מתארת ידועות ומוכרות. המלצתי לפנות למרפאת בליעה, קיימת כזו בשיקום של שיבא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר