אבץ ומגנזיום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/12/2018 | 14:38 | מאת: סימה

שלום, בת 70 ומבקשת לדעת כמה אבץ ומגנזיום אני צריכה לצרוך במשך היום,ואם אפשר לומר לי מאיזה מזון ובאיזה כמות ליצרוך ממנו? בתודה סימה

שלום סימה, מימון האבץ המומלץ היומי נע בין 10-15 מ"ג ליממה. בגילך ההמלצה עומדת על 8 מ"ג ליממה. מקורות טובים לאבץ- קטניות, ביצים, אגוזים, שמרים, פטריות, נבטי חיטה, כבד, בשר בקר, בשר עוף, דגים ומוצרי חלב. כך שבקלות מגיעים להמלצה. מגזיום - המינון המומלץ הוא 320 מ"ג ליממה בגילך. מקורות מומלצים : ירקות ירוקים, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים ושוקולד מריר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר