חישוב נתרן בבישול ביתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/11/2018 | 21:14 | מאת: עידן

שלום, אני מנסה להבין את חישוב הנתרן בתבשיל אם אני מוסיף כפית מלח למרק ירקות 4 ליטר מים + ירקות אז כדי להבין כמה נתרן יש במאה גרם אני צריך לחלק 2400 ב 4000 (יוצא 0.6 שזה בעצם 60) זאת אומרת שיש 60 גרם נתרן + ערך הנתרן של הירקות במאה גרם מרק ? אני מקווה שאפשר לחשב את.זה, עקב מחלת כליות אני חייב להגביל את צריכת הנתרן והייתי שמח לדעת שיש דרך לחשב ערך נתרן בבישול

שלום עידן, החישוב שלך הוא קרוב דיו למציאות. נכון שבמים, ירקות יש נתרן, אבל זה בטל בשישים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר