תזונה ותרופות -דלקת הלבלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/11/2018 | 11:24 | מאת: ANI

שלום רבהיו לי תוך שבועיים 2 ארועים של דלקת הלבלב ואושפזתי בבית חולים בצום מוחלט ועם אינפוזיה. ב-2 הארועים שוחררתי אחרי יומיים וחצי.קבלתי הנחיות לגבי התזונה המתימה למצבי ואני מקפידה מאד.אוכלת מעט הרבה פעמים ביום. מבקשת לדעת האם מותר לאכול ירקות ופירות במצבם הטבעי? אילו דגים מותר לי לאכול? ולגבי תרופות: מאחר וגם אנזימי הכבד( בנוסף לאלו של הלבלב) השתתפו ב"חגיגת" העליות , האם לפי נסיונך וידיעתך מותר לי כעת לאחר שירדו לצרוך אקמול או נורופן במקרה של צינון. תודה רבה ושבת שלום.

שלום, כדי להבין מה מותר ומה אסור עלי לדעת מהי הסיבה לדלקות הלבלב. האם חסימת אבני מרה, טריגלצרידים גבוהים או סיבות אחרות. בעיקרון אין מניעה מצריכת ירקות במצבים הנ״ל. פירות תלוי ברמות הטריגלצרידים. לגבי תרופות- יש להוועץ ברופא המטפל . בברכה,דנה

24/11/2018 | 15:46 | מאת: ANI

שלום רב טריגליצדים 208.ב- אמ אר אי ובאולטראסאונד לא מצאו אבנים . דרכי המרה לא מורחבות. בינתיים חושבים לעשות בדיקות נוספות.אני מבינה שהתזונה שלי צריכה להיות כך שלא תגרום ללבלב להתאמץ-האם זה נכון? מה זה אומר מבחינת האוכל? אם אכן זה נכון,אזי 1.מאיזה אוכל אני צריכה להמנע? 2.איזה סוג (שם) של דגים מותר לי לאכול? אודה על התיחסותך !

שלום, לצערי לא אוכל לתת ייעוץ במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית להמשך טיפול פרטני. בעיקרון אין המלצה ספציפית למצב זה כל עוד אין אבחנה מסויימת. נכון להמליץ על תזונה מזינה ובריאה, בהתאם להרגלי אכילה ופרמטרים נוספים. בברכה,דנה

24/11/2018 | 18:21 | מאת: ANI

שלום רב נראה לי שהשאלות ששאלתי הן מאד בסיסיות ובהחלט לא ספציפיות. אלו שאלות שמתאימות למצב של דלקת לבלב -פנקראטיטיס. אין לי ולא היתה לי כל כוונה לקבל כאן,בפורום הזה,יעוץ. שיהיה לך שבוע טוב

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר