מגנזיום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/08/2018 | 16:13 | מאת: שני

שלום, כמה מגנזיום צריך לקחת ליום ולא כתוסף אלה ממזון, כדי שלא יחסר בגוף? האם בננה אחת או שתיים מספיקים? ומה עוד אפשר? ולו רק שלא אגלה שיש מחסור במגנזיום

שלום שני, המינון המומלץ לנשים מעל גיל 18 הוא לערך 420 מ"ג ליממה. בננה אחת בוודאי אינה מספקה היא מכילה רק 40 מ"ג. יש מקורות רבים למגנזיום כולל ירקות עלים, דגנים מלאים, אגוזים ושקדים, קטניות ואבוקדו. כ- 20% אנחנו מקבלים ממים מוסגים שונים- אך הכמות משתנה בהתאם לתכולת המגנזיום במים (לדוגמה מים מותפלים מכילים מעט מגנזיום . בצריכת מזון מגוונת לא אמור להתפתח מחסור של מגנזיום. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר