תזונה לדלקת פרקים וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/08/2018 | 15:39 | מאת: בלינדה

שלום. אני סובלת די הרבה זמן מדלקת פרקים. לאחרונה נתקלתי בכתבה של רופא שטוען שאין צורך לקחת תרופות נגד כולסטרול (אני לוקחת) ושהסטטינים גורמים לכאבי פרקים. החלטתי לנסות שינוי בתזונה אבל רוצה לדעת אם הדבר לא יזיק. כל האוכל מבוסס על ארבע מרכיבים: דגנים, קיטניות, ]פרות וירקות. לא מוצרי בשר ולא מוצרי חלב ולנסות לא לקחת את התרופה האם הדבר יכול לעזור לי? אודה על תשובתכם. .

שלום בלינדה, תזונה טבעונית מהסוג שבחרת לא הוכחה כיעילה בדלקת מפרקים אך יכולה להואיל במניעת טרשת עורקים.איני יכולה לומר לך לגבי הסטטינים ודלקת המפרקים, האם ש קשר או לאו, אך יש לקחת בחשבון את הסיכון באי נטילתה. בכל מקרה ממליצה לבצע את השינוי התזונתי בליווי דיאטנית מוסמכת בכדי למנוע חסרים תזונתיים וירידה לא רצויה במשקל מסת השריר ותפקודו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר