תוסף ברזל......לתחזוקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/06/2018 | 09:37 | מאת: מיכל

לאחר 3חודשים של לקיחת תוסף ברזל 100מג פעמיים ביום. והפסקה של חודשיים. יש לי שוב ירידה בברזל. בבדיקות מהיום ברזל 54 פריטים 37 המוגלובין 15. האם זה אומר שעלי לקחת תוסף ברזל באופן קבוע ואם כן כמה פעמים בשבוע ואיזה כמות?,

שלום מיכל, ההמוגלובין שלך גבוה באופן די חריג לאשה. האם זה תמיד ככה? האם את מעשנת?. לגבי ברזל והמשך תוספת- ממליצה להוועץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

11/06/2018 | 10:48 | מאת: מיכל

המגלובין שלי לפני 4 חודשים לפני לקיחת תוסף ברזל היה בסביבות 12 לקחתי 3 חודשים תוסף פלוקוס 100מג פעמיים ביום עקב ברזל נמוך ופריטין. אני לא מעשנת האם יש סכנה בכזה המוגלובין גבוה? תודה

שלום מיכל, אין סכנה, הוא לא גבוה מאוד אלא גבוה יחסית לאשה וכמובן ביחס למדדי הברזל והפריטין שלך. אני ממליצה בכל זאת להוועץ ברופא המשפחה לגבי המשך נטילת הברזל ומינון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר