דלקת כרונית בלבלב תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/06/2018 | 10:44 | מאת: גבי

סובל מדלקת כרונית בלבלב עם סכרת מה התזונה המומלצת ואיזה תוספי תזונה וויטמינים מומלץ לקחת

שלום גבי, ראשית יש להבין את מקור הסיבה לדלקת בלבלב. לרוב הסיבה היא אבנים בכיס מרה, שימוש מוגבר באלכוהול ובמקרים קיצוניים רמות טריגלצרידים גבוהות. לפי מקור הסיבה אנו מטפלים. במקרה של צריכת אלכוהול מוגברת יש להמנע. במקרה של אבנים בכיס מרה- יש להוריד את כמות סה"כ השומן בתזונה וירידה מתונה במשקל במידת ההצורך. במידה והסיבה טריגלצריגים גבוהים מאוד- דיאטה מוגבלת בשומן ופחמימות פשוטות. בכל מקרה יש לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי. אין המלצה לתוספים ללא אבחון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר