חוסר במגנזיום ע"פ תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/05/2018 | 09:35 | מאת: מאור

הי תוצאות בדיקת הדם האחרונה שעשייתי הגיעו והם מלמדים על ערכים נמוכים מאוד של מגנזיום 1.6 אני עוסק בפעילות גופנית ובן 43 ירדתי לאחרונה כ 34 קילו בשבעה חודשים ולפי ה bmi צריך לרדת עוד 8 קילו :) .... בעיקרון אני סובל ממגרנות ועייפות רבה במהלך היום והתקבצויות ברגלים ... ממה שהבנתי מקריאה באינטרנט מומלץ לצורך תוסף למגנזיום . בחיפושים שונים נחשפתי להרבה סוגים השאלה היא איזה תוסף המומלץ ביותר עבורי ? תודה

שלום מאור, חסר במגנזיום בבדיקות דם רק בגלל תזונה הוא יותר נדיר ואנחנו פחות רואים זאת. ראשית יש לברר סיבת החסר- שכן בתזונה קל לצרוך מספיק מגנזיום מירקות, פירות דגנים מלאים, אגוזים קטניות ומים. אין המלצה לתוסף מסויים אבל יש לקחת בחשבון שחלק מהתוספים גורמים לשלשול. ניתן לשפר ע"י אכילת בננות,שקדים ואגוזים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר