שמן זית בריא או מזיק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/04/2018 | 23:22 | מאת: daniel

דנה שלום כתוב בכל מיני מקומות ששמן זית לא בהכרח בריא (שיש לו עדיפות על שומן רווי אבל הוא עדיין מזיק) האם זה נכון? בדף הזה https://www.pritikin.com/your-health/healthy-living/eating-right/1103-whats-wrong-with-olive-oil.html יש לינקים לכל מיני מחקרים שלא ככ הבנתי מה המסקנה מהם

שלום דניאל מחקרים בתזונה מאוד בעייתים בהסקת מסקנות. כאשר בוחנים בני אדם שצורכים יותר שמן זית לעומת שמנים אחרים- תוחלת החיים שלהם גבוהה יותר ופחות מחלות לב. השאלה למה משווים- וכמעט תמיד השוו לשומן רווי ורב בלתי רווי מסוג אומגה 6. בגלל שהסקת מסקנות בתזונה במובן הזה מאוד בעייתית אז קל לנו לדעת מה הלעדיף- אבל כל פעם מעגל הידע הולך ועולה וכך מסקנות משתנות חדשות לבקרים. ראה שבשלב זה בטוח לומא ששמן זית בטוח לשימוש ואוליי בעל יתרון על שמנים אחרים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר