קרם קוקוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/10/2017 | 11:02 | מאת: פנינה

שלום רב רוצה להכין מתכון שמכיל קרם קוקוס אני יודעת שיש לו הרבה קלוריות מעל 20% , ראשית רציתי לדעת אם יש לו חסרונות אחרים, ושנית אם יש תחליף שדומה במרקם אבל עדיף על פניו? ומכיוון שאיני מכירה את המוצר הזה מה דעתך עליו האם יכול להזיק לבריאות? ואיזה קרם קוקוס את ממליצה להשתמש? תודה מראש לתשובה

שלום פנינה, ראשית מדובר במוצר בעל אחוז שומן רווי מאוד גבוה מעל 35%. מי שמשתמש בו בעיקר זה טבעונים כמקור להחלפה של שמנת וכמובן במטבח האסייתי. איני רואה במוצר זה מזין או בריא במיוחד לעומת שמנת לדוגמה, וכמובן הכל תלוי במידת השימוש. אני לא ממליצה על מוצר זה באופן גורף, אבל הוא תחליף אפשרי לטבעוניים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר