אפשר לשאול משהו?
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
שלום לכולם, מעניין אותי לדעת מה זה אומר על אישה מסויימת, שיוצרת כל הזמן "קווים" "משולשים" "מרובעים" של חברים(הוא מן הסתם קודקוד אחד במצולע..., זאת אומרת קבוצות של 2 3 4)כאשר ישנה פתולוגיות מסויימת וחוסר הרמוניה בצורה בה היא מנהלת את ה"צורה". וגם, מה זה אומר על בת האדם הזו, אם היא מרגישה שכל פעם שהיא פוגעת במישהו אחר זה פוגע גם בה, ומשתמש אחר כך כנשק כנגד עצמה, על מנת להיות מסוגל להרגיש אשמה כמו שהיא מרגישה שמגיע לה. זאת אומרת, נותר בעיני עצמה כאות קין שמצדיק שנאה עצמית תהומית קמאית. ליאת, אודה לך מאוד אם תפני אותי לחומר קריאה בנושא תודה :)
I meant, what does it say about this person, if she feels (and that's just a metaphore in order to explain a vague uncertain feeling) but what does it say about her ifshe feels that she really sucks at arithmetics, AND it has to do with emotional stuff it hurts her ability in logics sometimes, when she's really upset and it happens mainly in hebrew also, citizen kane is a movie she identifies with, she fears the kafka modern life, she has many contradictions in her and she feels she's a terrible person, no matter what she does. because sometimes she's upset AND hurts others it's like a kane story, she feels stained. FUCKED UP.
ערב טוב, אני מרגישה שאת מדברת על מנגנון מעגלי מ?תמיד, של פגיעה עצמית ושנאה עצמית. לכולנו מעגלים חברתיים (מילה מקובלת יותר לאותן קבוצות "קויות", "משולשות" או "מרובעות") המתנהלים לפעמים בהרמוניה ולפעמים בקונפליקט. כדי לא להיפגע כל כך מן החיכוך הבלתי פוסק, וכדי לנסות להתמודד עם השנאה והגינוי העצמי, כדאי להשאיר את המטפלת שלך בתמונה ולהיעזר בה. מקווה שאת מתאוששת. ליאת