שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/02/2001 | 20:08 | מאת: הדס

שאלה ראשונה היא האם אתם יודעים בערך מה תנאי הקבלה להתקבל לתואר שני בפסיכותרפיה? האם הם יותר מציאותיים מאשר תואר שני בפסיכולוגיה ? ודבר שני, אני מאוד מתענינת בנושא פסיכולוגיה לכן אני מחפשת עבודה בנושא, האם אתם יודעים על עבודה בנושא הזה ? תודה רבה! הדס

21/02/2001 | 23:19 | מאת: טלי וינברגר

הדס שלום רב, אין בארץ תואר שני בפסיכותרפיה. בארץ קיימים מספר בתי ספר לפסיכותרפיה ומתקבלים אליהם אנשים עם תואר שני בתחום הטיפול, דהיינו: פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, פסיכיאטריה, טיפול באומנויות השונות, מדעי ההתנהגות וכו'. לגבי עבודה בתחום הפסיכולוגיה, את יכולה לעבוד כמדריכה בהוסטלים שונים: של ילדים, של נשים מוכות, של נוער במצוקה/עבריין, של חולי נפש וכו'. זו עבודה שאינה נדרשת לה ידע פורמלי בפסיכולוגיה, אך יש לעובדים שם נגיעה חזקה לכל תחום העזרה לאנשים במצוקה. מקווה שעניתי על שאלותייך. בברכה, טלי פרידמן

21/02/2001 | 23:29 | מאת: ד"ר דרור גרין

הדס יקרה, באוניברסיטאות בישראל לא קיים תואר שני בפסיכותרפיה, ומי שרוצה לעסוק בטיפול נפשי לומד פסיכולוגיה קלינית. עם זאת, ישנן דרכים נוספות לעסוק בטיפול, מבלי ללמוד פסיכולוגיה קלינית. ישנם עובדים סוציאליים העוסקים בטיפול גם לאחר תואר ראשון, וניתן ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. כמו כן ניתן ללמוד לתואר שני בפסיכותרפיה באמנויות במכללות כגון 'לסלי קולג''. החוק הנוגע לטיפול נפשי בישראל חל רק על פסיכולוגים קליניים. למעשה, כל מי שסיים לימודי פסיכותרפיה כלשהם, גם אם אינם מוכרים, רשאי לעסוק בשלב זה בטיפול נפשי. בעתיד יחוקק חוק הפסיכותרפיה, שיסדיר גם את לימודי הפסיכותרפיה ויקבע סייגים לעיסוק בטיפול נפשי. התנסות מעשית בתחום הטיפול הנפשי עשוי לסייע לך בעתיד, אם ברצונך לעסוק בתחום זה. אין לי מידע בנוגע לעבודה בתשלום, אך את יכולה להתנדב לארגונים כגון ער"ן (עזרה ראשונה נפשית בטלפון), שבהם תקבלי הכשרה של מספר חודשים ותוכלי להתנסות בעבודה בעלת אופי טיפולי. בהצלחה, דרור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית