תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/02/2001 | 21:06 | מאת: יסמינה

אני סובלת מהפרעה סכיזו-אפקטיבית ומהפרעת אישיות נקסיסטית. בשנה וחצי האחרונות ביליתי את מרבית הזמן בשינה ובאכילה. הכדור שאני לוקחת הוא פרפנאן שמתפקד בסדר בתחום של מניעת הזיות שמיעת קולות ומחשבות שוא אך לא קשור ולא מטפל בדכאון. כעת אני מנסה לחזור קצת לפעילות ורוצה להתייעץ לגבי החלפת הפרפנאן לרספרדאל או לזיפרקסה תרופות מהדור החדש. אני רוצה לציין שהפרפנאן גורם לי להיות מנומנמת כתופעת לוואי והשאלה היא האם הכדורים החדשים אינם גורמים לעייפות או לתופעות לוואי כמו הגברת התיאבון שאינה רצויה לי. השאלה מופנה לפסיכיאטר אך גם למטופלים שמכירים את התרופות החדשות.

05/02/2001 | 23:27 | מאת: ד"ר אבי פלד

רספרידאל הוא המומלץ ביותר למי שלא רוצה לעלות במשקל זיפרקסיה עם פחות תופעות לוואי של קישיון שרירים לא מקובל כלל להשתמש היום בתכשירים מהדור הישן (פרפאנן) הייתי ממליץ בחום לעבור לאחד מהחדשים - כמובן תחת השגחה מקצועית (דהיינו פסיכיאטר)

06/02/2001 | 16:44 | מאת: יסמינה

לד"ר פלד שלום ותודה על התשובה. הייתי רוצה לדעת האם לרספרדאל יש תופעות לוואי כלשהן ומדוע הפרפנאן לא מומלץ באופן עקרוני. בתודה יסמינה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית