ברוקסיזם - לד"ר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2001 | 14:54 | מאת: עידית

אני נוטלת פבוקסיל וסובלת מאד מברוקסיזם. האם תופעה זו אמורה לחלוף כשאחדול מלקיחת התרופה (אם פעם אוכל)? ומה ניתן לעשות בינתיים? לתרופות אחרות יש השפעה לא טובה עלי. תודה.

27/01/2001 | 23:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עידית שלום למיטב ידיעתי זו תופעת לוואי שאינה נפוצה אך דווחה בעבר במקרים בודדים. ד"ר פלד יוכל בוודאי לענות על כך בצורה יותר מוסמכת. בכל מקרה, ניתן לטפל או להפחית חריקת שיניים (בשינה ובעירות) בשיטה פסיכולוגית התנהגותית. זו תופעה נפוצה למדי באוכלוסיה הכללית והבעיה העיקרית שלה היא פגיעתה בבריאות השיניים בטווח הארוך. לדעתי טיפול כזה יכול להועיל גם אם המקור לבעיה הוא בשל לקיחת התרופה. יתכן בנוסף, שסבלת מכך גם בעבר אבל שהתופעה היתה חלשה יותר או שלא שמת לב אליה. לגבי לקיחת הפבוקסיל לטווח ארוך, תלוי כמובן למה את לוקחת את התרופה אבל במידה ותשלבי עם לקיחת התרופה טפול פסיכולוגי המתאים לבעייתך סביר להניח שלפחות בטווח הארוך תוכלי להפחית את המינון או להפסיק את התרופה כלל. מחקרים מראים ששילוב בין טיפול תרופתי ופסיכותרפיה יוצרים אפקט מיטבי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית