סרוקסט ותופעות לוואי- דחוףףף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2001 | 12:22 | מאת: קארין

שלום, אני בת 22 מזה כמה ימים אני נוטלת סרוקסט מכיוון שאני שרויה בדיכאון יש לי חרדות וטורדנות כפייתית אובססיבית, אני לא ממש מלנכולית. אבל בלילות האחרונים אני מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה להירדם בחזרה אני מרגישה פחד תהומי אני מפחדת מעצמי מהחיים מהכל, אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי לגמרי אין לי כל זהות או שייכות , מצוקה וחוסר אונים ואני מרגישה שאני מעדיפה שיאשפזו אותי באיזה מחלקה פסיכיאטרית (לא אושפזתי אף פעם ולא נטלתי בעבר תרופות פסיכיאטריות) אני יודעת שאני לא יכולה לפנות להורים שלי כי הם ממש רעים אליי ולא אכפת להם ממני הם מנצלים את החולשה שלי כדי להשפיל אותי ככה שאסור לי לחשוף אותה. תוכלו לומר לי בתוך כמה זמן הסרוקסט מתחיל להשפיע והאם לתחושות שלי לאחרונה יש קשר להתחלת השימוש בסרוקסט. תודה.

20/01/2001 | 14:24 | מאת: רחלי

קארין לפי הנסיון שלי לןקחח בערך שבועיים-שלושה עד שנפסקות תופעות הלוואי שאןתן תיארת למרות שאם את ממש סובלת אולי כדאי שתפני לרופא שנתן לך את התרופה מה זה בדיוקק טורדנות כפייתית אובססיבית? אני פשוט שומעת על זה מהרבה אנשים ולא הבנתי מזה בדיוק אל תדאגי - יהיה בסדר אשמח אם תעני לי על שאלתי ארין כתב/ה: > > שלום, > אני בת 22 מזה כמה ימים אני נוטלת סרוקסט מכיוון שאני שרויה > בדיכאון יש לי חרדות וטורדנות כפייתית אובססיבית, אני לא ממש > מלנכולית. אבל בלילות האחרונים אני מתעוררת באמצע הלילה ולא > מצליחה להירדם בחזרה אני מרגישה פחד תהומי אני מפחדת מעצמי מהחיים > מהכל, אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי לגמרי אין לי כל זהות או > שייכות , מצוקה וחוסר אונים ואני מרגישה שאני מעדיפה שיאשפזו אותי > באיזה מחלקה פסיכיאטרית (לא אושפזתי אף פעם ולא נטלתי בעבר תרופות > פסיכיאטריות) אני יודעת שאני לא יכולה לפנות להורים שלי כי הם ממש > רעים אליי ולא אכפת להם ממני הם מנצלים את החולשה שלי כדי להשפיל > אותי ככה שאסור לי לחשוף אותה. תוכלו לומר לי בתוך כמה זמן > הסרוקסט מתחיל להשפיע והאם לתחושות שלי לאחרונה יש קשר להתחלת > השימוש בסרוקסט. > תודה.

21/01/2001 | 10:13 | מאת: קארין

היי רחלי, תודה על תגובתך לפנייתי הקודמת. אני לא חושבת שאני אוכל לענות במדויק לשאלתך. אבל אני אכתוב לך את מה שידוע לי למידע נוסף כדאי לפנות לאחד מאנשי המקצוע כאן על מנת שיתנו הגדרות מדויקות להפרעה או לתסמונת שציינתי. טורדנות כפייתית אובססיבית מתבטאית בדפוס התנהגות (אחד או יותר) שחוזר על עצמו, נראה לי שאין לאותו אדם שליטה עליו לדוגמא: אדם ששוטף את ידיו שוב ושוב פעמים רבות, או שחוזר ובודק האם נעל את הדלת עשרות פעמיים, או כל קיבעון אחר שמתמקם לו במרכז החיים, ומאוד מעסיק את אותו אדם, מה שאופייני לאותם אנשים שלא ניתן להזיז אותם או להגמיש אותם מהדעה המקובעת או מהתפיסה לגבי אותו הרגל שחוזר על עצמו, הם מאוד עקשנים! אצלי מדובר במקרה קצת שונה. קארין

20/01/2001 | 18:31 | מאת: מיכל

קארין? אני לוקחת סרוקסט כבר כמה שנים עקב חרדות. את עוברת תקופה קשה במיוחד ועלייך לשוחח לפחות פעם בשבוע עם פסיכיאטר וכמובן להתמיד לקחת את הסרוקסט - הוא עושה נפלאות ואת זה יגיד לך כל משתמש בכדור. לאט לאט. יכול להיות שישנן תופעות של "הפוך על הפוך" עקב נטילת הכדור ויכול להיות שעצם לקיחת הכדור מכניסה אותך לאיזושהו "פחד" תת מודע שגורם לך לפחד הרבה הרבה יותר. בכל אופן - המשיכי גם המשיכי לקחת הכדור. את בסך הכל לןקחת אותו כמה ימים. הוא אפילו לו נכנס ל system שלך עדיין. קחי לעצמך לפחות חודש( כן, כI!! חודש!) ואז תראי איך תרגישי. אל תשכחי שאני מדברת מניסיון רב עד מאד ולא רק שלי אלא גם של אחרים רבים שלוקחים את הכדור ושהיו אומרים לך בדיוק אותו הדבר. ו... לכי לשוחח עם פסיכיאטר. מדור זה אינו יכול להוות תחליף לפסיכיאטר שאין ספק שאת זקוקה לו. מדור זה מהווה רק מקור תמיכה. (ואין לזלזל בזה כמובן). והכי חשוב. נסי להירגע. כל התופעות שאת מתארת הן קלאסיות לחרדה קשה והתקפות פאניקה ואולי... עוד משהו. על זה תצטרכי לשוחח אך ורק עם פסיכיאטר קבוע. ו... לאט לאט. גם אני עברתי מה שאת עברת. תאמיני לי. ממני, בעלת הניסיון הרב.

20/01/2001 | 22:43 | מאת: Ben

קארין יקרה את בגיל בתי הצעירה ומאד כואב לי לשמוע על היחס של ההורים שלך . אנו , ההורים , נוהגים כלפי ילדנו , לפעמים , כפי שהורנו שלנו נהגו כלפנו . זהו , פשוט , המודל שיש לנו . המקצוע של הורה , כמו כל מקצוע , צריכים ללמוד - אבל לא מלמדים . לפעמים אנו ההורים לומדים על בסרנו , או יותר נכון על בסר ילדנו , ושכבר יודעים , אם יודעים , זה מאוחר מדי - ילדנו לא מדברים אתנו והכל נגמר . תנסי להבין את ההורים , אולי בכל זאת יתחדש הקשר . ועכשיו לבעיתך , לפי הבנתי ונסיוני . יבוא היום , אני מקוה בקרוב , ותהי חזקה ולא תביני מדוע הית בדיכאון . בהצלחה בן

20/01/2001 | 23:09 | מאת: שגית

קארין שלום! אני לוקחת סרוקסט כארבעה וחצי חודשים. בהתחלה זה היה פשוט נורא. תופעות לוואי נוראיות. לא מצאתי את עצמי. בלילות התעוררתי ולא הצלחתי להרדם. כמו כן גלי חום, פיהוקים, מן הרגשת אי נוחות נוראית בגוף פשוט נורא. אני נעזרתי בהמלצת רופא כמובן בכדורים אחרים שקצת עזרו לי עם תופעות הלוואי כמו טרנקסל למשל. אצלי תוך כ- 8 ימים התחלתי להרגיש יותר טוב מבחינת החרדות, תופעות הלוואי פחתו בהדרגה. ההרגשה פשוט נהדרת אחר כך. אל תתיאשי. תבקשי מהרופא איזשהו כדור נוסף רק לתקופה קצרה, אותו תוכלי לקחת רק בשעת דחק. זה מאוד יעזור לך. כמו כן תעשי כאן בפורום "חיפוש" למילה סרוקסט ותמצאי בפורום כל מה שדובר בנושא. תרגישי טוב

21/01/2001 | 00:53 | מאת: ד"ר אבי פלד

תחזיקי מעמד התכשיר פועל ביו 2-4 שבועות וכעת מה שאת מרגישה זה מהדיכאון עצמו תרופת הבחירה לחרדה שייכת למשפחה של תכשירים המכונה SSRI (serotonin specific reuptake inhibitors) כיוון שפועלים על איזון הסרוטונין במוח (סרוטונין הוא חומר טבעי של המוח המאפשר לתאים של המוח לתקשר בינם לבין עצמם) למשפחת התכשירים נוגדי חרדה ודכאון (דהיינו SSRI ) שייכם ה-פרוזאק המפורסם, הגרסאות הישראליות והחדשות שלו אפקטין ו"פריזמה" תכשירים נוספים הם "סרוקסאט" ציפראמיל" "רמרון" לסרוקסאט גרסה ישראלית חדשה "פאקסין" וכו.... תופעות לוואי תופעות לוואי של התכשירים נוגדי חרדה (דהיינו SSRI ) הם בעיקר 3 "בחילה" "ירידה בחשק מיני" "עייפות תשישות" - איך מתמודדים עם תופעות לוואי ? - עם נוטלים את הטיפול על בטן מלאה - אין בחילות - לקיחה ליפני השינה חשובה במקרה של טשטוש ועייפות מהתרופה

21/01/2001 | 09:58 | מאת: קארין

תודה לכולכם על ההתייחסות והמענה לשאלותיי. מאוד עזר לי ששיתפתם אותי בנסיונכם. וד"ר פלד תודה על המידע וההמלצות שצירפת. אני עוברת עכשיו תקופה קצת קשה, מאז נטילת הסרוקסט החרדות מוקצנות מאי פעם, אני לא נרדמת בלילות , ויש לי בחילות קשות ותחושה כללית מוזרה, תחושת הפחד מאוד דומיננטית. מאוד דומה למה ששגית תארה.אבל אני חייבת לציין שמשהו השתנה בי אני לא מרגישה עצבות ופסימיות. אני מקווה שהרגשתי תשתפר ויתחילו לקרות לי דברים טובים...לכולנו. קארין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית