דיכאון, שנאה עצמית ומחלות אוטואימוניות- דחוף!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2001 | 14:00 | מאת: עינת

אני חייבת לקבל תשובה בדחיפות. אני במשך שנים סובלת מדיכאון קשה, הרס עצמי ושנאה עצמית זה יכול להיות קשור או הגורם למחלות אוטואימוניות . בבקשה תענו לי לשאלה, זה כל כך חשוב לי.

08/01/2001 | 22:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עינת שלום בשאלתך רב הנסתר על הנגלה והיה עדיף לתת לך תשובה על בסיס יותר רקע. בעיקרון התשובה כן, יש קשר בין מצבים נפשיים למחלות אוטואימוניות, לפחות לגבי מועד פרוץ המחלה, כלומר, לא בהכרח שהמצב הנפשי הוא הגורם למחלה, אבל הוא יכול להוות זרז לפרוץ המחלה כשתנאים נוספים קיימים. בברכה ד"ר אורן קפלן

09/01/2001 | 22:10 | מאת: ד"ר אבי פלד

נכון

12/07/2001 | 19:08 | מאת: ד"ר (לעתיד) מיכל

דיכאון אינו קשור למחלות אוטואימוניות. הוא קשור למחלות של מערכת העצבים. חומר שנקרא סרוטונין, גורם להרגשה של הנאה ואושר. כנראה שלך יש בעיה בכמויות הסרוטונין. הייתי הולכת ומתייעצת עם רופא- אולי תוכלי לקבל פרוזאק, אשר משאיר את הסרוטונים עוד קצת במוח (מעכב את חזרתו בסינפסה)... העיקר שלא תפגעי בעצמך כי זה אף פעם לא שווה את זה...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית