לחצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/01/2001 | 09:56 | מאת: ממממ

שלום רב אני אמא לילדה בת 12 . ילדה פקחית פדנטית חרוצה שכל הציונים שלה 10. לפני מבחנים או הגשת עבודות היא נלחצת בצורה לא רגילה . במבחן היא מתרגשת ולפעמים מרוב לחץ מקבלת "בלק אאוט" . לאחרונה היו שתי מקרים של דפיקות לב מוגברות הרגשות חום וקור חוסר שינה בלילה . הילדה מודעת למה שקורה לה והיא מסבירה שהיא לא יכולה להשתלט על זה . מה לעשות?????? האמא המודאגת

03/01/2001 | 21:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אמא מודאגת שלום התופעות שאת מתארת מאפיינות מה שמוכר ככחרדת בחינות שיכולה לנבוע בין היתר מדרישות יתר של הילדה לעצמה. יתכן שמדובר בנטייה שאינה קשורה רק ללימודים, אבל באה לביטוי במיוחד במצבי מבחן. אדגיש שדרוש מפגש ובדיקה מעמיקה כדי לוודא במה מדובר ומהו הטיפול המתאים. במידה ותפקוד הילדה בשאר תחומי החיים תקין ומדובר בבעיה ממוקדת של חרדת בחינות ניתן לטפל בבעיה בטיפול פסיכולוגי קצר ולעבוד עם הילדה על שיטות להרגעה עצמית ושינוי דפוס החשיבה שגורם לה להילחץ ולהגיב בהתקפי חרדה. מאחר שמדובר בילדה צעירה יחסית, ולפניה עוד שנים רבות של לימודים, חשוב לטפל בבעיה כעת ולמנוע גרירה של דפוס התגובה הזה. לדפוסי לחץ כאלה יש גם השפעות משניות כמו פגיעה בדימוי העצמי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית