בעיית התנהגות בעבודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/10/2002 | 08:05 | מאת: צור

אני עובד מעל 7 שנים יחד עם אישה בגיל 42 הבעיה היא כדלקמן: אני משמש מנהל שלה בפועל אבל יש בנינו ים של מריבות צעקות וכו, הגברת אינה יודעת לקבל מרות, חושבת שתמיד היא צודקת, מנהלת מאבקי כוח מולי בנוכחות עובדים אחרים, יודעת טוב יותר מכולם מה נכון וטוב להם! נקודות זכות: עובדת מעולה,נותנת הנשמה, לב טוב,מומחית בתחומה, מצליחה נקודות חובה: כעסנית, מצבי רוח משתנים,אינה שולטת על מוצא פיה,מתערבת בעניינים לא לה, מעליבה ולאחר בקושי מתנצלת ועוד.... שאלתי היא: האם ניתן לשקם או לתקן מערכת יחסים כזו במקום העבודה ע"י הליכה משותפת לייעוץ (הגברת מסכימה סוף סוף )? מי? פסיכולוג או פסיכיאטר או אולי "טיפול זוגי" עלי לציין שאנחנו מאד נהנים לעבוד יחד כאשר היא רגועה(זה די נדיר). אני רוצה לנסות הכל כדי לשפר המצב ליפני שאאלץ לפטר אותה. הערה: כתובת האי מייל מזוייפת למנוע זיהוי

17/10/2002 | 19:23 | מאת: פיטר פן

צור בעיה מוכרת. השאלה היא - איך הגיעה הגברת הנ"ל למצב כזה שאין לה דין ודיין כלפי מנהלה הישיר? על מה היא מתלוננת? יש אפשרות לשנות משהו בעבודה על מנת להוסיף נקודות טובות למצב הרוח שלה? מה שאתה מחפש נקרא יועץ ארגוני אבל תיקח בחשבון שיש אנשים שאינם מסוגלים לקבל מרות ולא ישתנו אם סביבת העבודה חשובה לך, והרי זו המטרה שאתה רוצה להשיג - עבודה פוריה - לא יחסרו העובדים שיעבדו עבורך במסירות ובחשק ותוך כך יתנו כבוד הן למקום העבודה והן לעמיתים למקצוע כי הרי לכל אחד יש תחליף.

18/10/2002 | 07:35 | מאת: צור

תודה פיטר פן זה לא כל כך פשוט. נכון שלכל אחד יש מחליף, אבל לדעתי עובד\ת שהלקוחות אוהבים אותו ,שולט בחומר, מוכיח תוצאות, חי את העסק כאילו הוא הבעל בית. לא בכל יום מנהל יכול להתברך בעובד כזה. תסכים איתי? הבעיה הרבה יותר "עמוקה" כנראה שמשהוא בהתנהגות שלי גם תורם להתנהגות של הגברת?! יכול להיות שהיא מפרשת ויתור מצידי כ"חולשה"? מי יודע? אולי כל התופעות שלה נובעות מחוסר איזון הורמונלי "בגיל העמידה" אפילו שהיא צעירה יחסית בכל מקרה לדעתי טיפול אירגוני לא יעזור. צור.

17/10/2002 | 23:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

צור שלום אני לא בטוח שמדובר רק בבעיה ארגונית, בהחלט יתכן שה"פיצוצים" מתרחשים בגלל השילוב האישיותי והאישי של שניכם, ויתכן שאחד מכם אחראי יותר על כך, קשה לדעת ללא היכרות ממשית איתכם. כדאי לקבל ייעוץ מפסיכולוג שהוא גם יועץ ארגוני. אשמח להפנות אותך לגורם כזה אם תרצה, תוכל לפנות במייל ע"י הקלקה על שמי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית