זכרון הכאב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/10/2002 | 13:01 | מאת: דנה

שלום. לפני כשנה סבלתי ממחלה מאוד קשה אשר הייתה מלווה בכאבים לא נסבלים. באותה תקופה, התחלתי לסבול מהתקפי פאניקה אשר נגרמו בשל הפחד מן הכאב. כיום, אחרי שהתגברתי על המחלה ועל הכאבים, קיים בגופי זכרון הכאב, ועדיין, בכל פעם שכאב הכי קל מתחיל להראות אותותיו באותו איזור בגוף, אני חשה כי התקף פאניקה עומד לקרות. עם הזמן למדתי להתגבר על כך וההתקף לא מתממש באמת, אבל רק ההרגשה הזו שהתקף כזה עומד להגיע, והפחד מפניו, גורם לי פעמים רבות לוותר על יציאה לטיולים או בילויים וכדומה. מה באפשרותי לעשות, למעט טיפול פסיכולוגי?

14/10/2002 | 14:55 | מאת: HERA

דנה, מלבד טיפול פסיכולוגי יש לך את האפשרות לפנות לפסיכיאטר, שיחליט אם מומלץ לתת טיפול תרופתי או לא. את יכולה לנסות דברים אחרים, כגון דמיון מודרך וכו'. HERA.

15/10/2002 | 00:04 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום המצב שאת מתארת הינו של פוסט טראומה, וניתן לטפל בזה באמצעות כלים פסיכולוגיים. אני מציע להיעזר בשיטה חדשנית לטיפול בפוסט טראומה שמתאימה גם למצב שאת מתארת: EMDR תוכלי לקרוא מעט בקישור http://www.psychologia.co.il/emdr.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית