מה גורם לחרדה חברתית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/08/2002 | 14:37 | מאת: nx

האם חרדה חברתית היא מחלה גנטית ? או המחלה הזאת נגרמת על ידי חוסר מזל בחיים? (נסיבות של חיים אומללים) פעם נתקלתי בספר שנקרא שיבה לילדות ושם דובר על בושה מרעילה. ושם דובר על סימטומים דומים לחרדה חברתית, בושה בעצם הקיום עצמו. ועם יש למחלה הארורה הזאת פתרון? ועם כן מהו? כי מנסיוני בחיים המחלה הזאת גורמת לשתוק מערכות כללי. תודה מראש.

30/08/2002 | 15:32 | מאת: ילדה קטנה ואיש מפח

שלום לך, אמנם אינני יכולה להתחיל לדון פה בהרחבה בנושא אבל אשמח להפנות אותך למספר אתרים בארץ מספקים מידע בהפרעות חרדה על כל סוגיהן, ביניהן חרדה חברתיתhttp://benafshenu.jerusalem.muni.il אתר שמספק מאמרים על הפרעות שונות ביניהן חרדה... http://www.sahar.org.il/anxiety-hebrew.asp קישורים מאתר סה"ר למאמרים בנושא חרדה.... מקווה שעזרתי שלך, ~הילדה~

30/08/2002 | 22:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום לחרדה חברתית מקורות רבים. לא מקובל לייחס גורמים גנטיים לבעיה, אבל בהחלט יתכן שגדילה עם הורים עם חרדים יוצרת ילדים חרדים. הקשר גם כאן אינו "אחד לאחד". נסיבות חיים קשות יכולות לגרום סוגים שונים של בעיות, ואגב, כך סוגים שונים של מקורות כוח. הפתרון הוא לפנות לטיפול פסיכולוגי ולהתחיל תהליך של הבנה וריפוי. הטיפול צריך להיות מותאם לאופי האישי של הדברים אצלך. אלטרנטיבות או שילוב עם טיפול פסיכולוגי אישי הם טיפול קבוצתי וטיפול תרופתי נוגד חרדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

31/08/2002 | 12:14 | מאת: NX

איפה או איך אני יכול למצוא את הטיפולים שהזכרת בהודעה שלך? כרגע המצב החומרי שלי מוגבל ולכן האפשריות שלי מצומצמות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית