חרדה מנסים עליי תרופות וזה לא עוזר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2002 | 22:10 | מאת: תמיר

לפני כחצי שנה התחילו אצלי התקפי חרדה אני נכנס לחרדה כתוצאה מלחצים בחזה וכל מיני תעוקות מפחידות החשש הוא מהתקף לב קסאנקס וקלונקס עוזרים לי להרגיע את ההתקפים שלעיתים היו מגיעים כל יום ואף יותר לאחר שעברתי בדיקות לב במאמץ אקו לב צילום חזה ובדיקת דם ולאחר שהכל נראה תקין אמרו לי שזה על רקע נפשי ניסיתי רפואה משלימה ושיחות אך ללא הועיל ואז נפגשתי עם הפסיכאטרית שלי שהיא מאוד נחמדה ושומרת איתי על קשר כמעט יומיומי במשך 3 עד 4 חודשים ניסיתי ציפראמיל ואחרי שלא יכולתי לעמוד על הרגליים היא הליפה לי ללוסטראל זה פגם ביכולת המינית שלי והיא החליפה לי את הכדור לפריזמה הרגשתי כלכך רע שכמעט יצאתי מדעתי ואז נתנו לי אפקסור הייתי מעודד כי יש כאן בפורום תומכים רבים לתרופה הזו וזה גרם לי לדופק מהיר כשעליתי בהדרגה תוך 3 שבועות למינון טיפולי של 75 בוקר ועוד 75 ערב הרגשתי שהלב שלי דוהר הדופק עלה ל110 והלחץ דם עלה ל140 על 90 רק נורמיטן הוריד לי את זה אז היום גם את האפקסור מפסיקים לי מה יהיה נמאס לי לנסות עוד תרופות יש לי בית מרקחת בבית אני רק בן 32 אניעובד אני לומד משפטים ויש לי בחינות אבל אין כוח ללמוד ואני לא ניגש אליהם בעבודתי אני מאוד מצליח ואני עוזר להרבה אנשים יש לי קליניקה עד לפני כמה חודשים לא בקרתי בקופת חולים ולא לקחתי אפילו אנטיביוטיקה הכל נפל עליי כרעם ביום בהיר בצבא אני מפקד ביחידה קרבית וגם במילואים אני איש חזק ותמיד משמש דוגמא לאחרים אני לא יודע איך זה קרה לי ואני מקווה שזה יעלם אני מוריד הילוך בחיים ומנה לקחת הכל בקלות ואם אני מסתכל אז בעצם לא חסר לי כלום רק הבריאות אשמח לשמוע את תגובתכם ואולי הצעותיכם יום טוב לכולם ותדעו הכי חשוב אסור לוותר חייבים להתמודד אלה הם החיים !!!

11/08/2002 | 22:39 | מאת: תמיר

1. ממה שאני יודעת, במקרה של מחלת לב אסור לקחת אפקסור, (וכן אם סובלים מלחץ דם, גם אז יש להיזהר) מה שאומר שאולי כדאי לך לבדוק שוב ולעומק את הנושא , כי באופן רגיל זה לא היה אמור לעשות לך את התופעות הללו. .2 קסנקס וקלונקס מאוד ממכרים. ואחר כך מאוד קשה להפסיק, אז תשתדל לא לקחת באופן קבוע. יש תרופה שמרגיעה בלי למכר, והיא לא כ"כ ידועה, מוכנה לכתוב לך על כך באופן אישי. אם תציין אימייל. לדעתי לא ברור מדבריך, בכל זאת, מתי שמת לב שהחלו הכאבים בחזה, האם הייתה צמידות לארועים מסויימים, תקופה של מתח וכו' כאילו מה, בלי קשר לכלום, ביום בהיר אחד, הכל היה טוב ורגוע, ואז פתאום כאבים בחזה? ככה? כלומר השאלה היא בכל זאת מה קדם למה.

12/08/2002 | 10:41 | מאת: ליאת

[email protected]

11/08/2002 | 22:42 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמיר שלום קודם כל טוב לשמוע שמצאת רופאה טובה שאתה סומך עליה ומנסה בכל הכיוונים. צריך לפעמים סבלנות רבה עד שמוצאים את התרופה והמינון הנכון. דוקא לאור פסקאות הסיום שלך אני חושב שכדאי שתשלב בטיפול גם פסיכותרפיה. יתכן שהשיחות לא עזרו לך, אינני יודע כמה זמן באמת ניסית לבדוק מאחר וכל התקופה כולה אינה עולה על חצי שנה. החרדה אינה ביולוגית בלבד ויש לה שורשים נפשיים. השילוב בין הטיפול התרופתי לפסיכותרפיה חשוב מאוד, במיוחד לטווח הארוך, גם אם מוצאים תרופה יעילה, ובוודאי אם הטיפול התרופתי עדיין לא פועל. אתה מספר שזה נפל עליך כרעם ביום בהיר, ואני סבור שחשוב מאוד לבדוק את התחזית, אפילו על התקופה בדיעבד, שהביאה את הסופה. החרדה גורמת לקושי גדול במיוחד כשהיא נשארת כסימן שאלה בלתי פתור לחלוטין. רצ"ב קישור לתמצית על השיטות המקובלות לטיפול בחרדה. http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בהצלחה ד"ר אורן קפלן

11/08/2002 | 23:48 | מאת: ענת

היי תמיר אני כל כך מבינה אותך - גם אני לפני כחצי שנה נכנסתי להתקפי חרדה - החיים שלי היו התקף חרדה אחד גדול - וכל זה קרה כתוצאה מלחצים נפשיים נוראיים והדחקה של המון גורמים שהביאו לכך שיום אחד פשוט קמתי בבוקר והרגשתי שאני הולכת למות, פשוט ככה - היו לי כאבים בחזה , רעידות בכל הגוף , פחדים מהתקף לב - עשיתי את כל הבדיקות בעולם והכל ייצא תקין - צילומי חזה ,בדיקות דם וכו ,, הייתי הולכת לרופאים בכל זמן פנוי כדי שיגידו לי שהכל בסדר - אבל זה תפס בדיוק ליומיים,,, תאר לך שעזבתי מקום עבודה בגלל זה ואני גרושה בת 31 עם שני ילדים ,, לא לקחתי כדורים למרות שיש לי מרשם לסרוקסאט בתיק- היום תודה לאל המצב יותר טוב אני עובדת ומרגישה הרבה יותר טוב - תעשה הרבה תרגילי הרפיה - פשוט שים מוסיקה 3 פעמים ביום ותרפה את כל הגוף למשך 20 דקות - תרגיש שאין לך משקל (ידיים-להרפות רגליים-להרפות-תדמיין דברים טובים)לך לפסיכיאטר שעושה גם פסיכוטראפיה - לי זה עזר - ותהיה חזק - הכל יחזור להיות כמו שהיה - עם קצת סבלנות - תנסה סרוקסאט שמעתי שהוא ממש עוזר - אבל רק בהמלצת רופא לילה טוב

12/08/2002 | 10:42 | מאת: ליאת

[email protected] זה האי מייל הפרטי שלי

12/08/2002 | 03:12 | מאת: M5

ללוסטראל יש הכי פחות תופעות לוואי יחסית לכל השאר אבל אתה צריך לקחת את התרופה חודשיים רצוף בשביל לדעת אם זה הפיתרון בשבילך

12/08/2002 | 06:57 | מאת: "איתם

כל התופעות שאתה מציין הם מהקלונקס ומהקסנקס אלה הם תסמיני גמילה וכו לוקח מס חודשים עד שניגמלים מהם לי לקח 8 חודשים אין לי מושג כמה זמן הישתמשת בתרופות הנל אבל כמה שהישתמשת יותר ..יקח לך זמן יותר להיגמל!! הבעיה שאתה מפרש את תסמיני הגמילה כאילו משהו אצלך לא בסדר...אני מציע לך בעזרת הרופא שיתן לך תוכנית להיגמל בהדרגה ...ובמקביל להמשיך את הטיפול באפקסור..כי אין תרופה יותר טובה ממנה ..רק בזמן שתיתנקה מהקסנקס והקלונקס תתחיל להרגיש את ההשפעה של האפקסור ואז אתה מלך...אז סבלנות ידידי!! ===================================== ולגבי אפקסור קראתי ושמחתי עם התגובות שלכם לגבי האפקסור, כיוון שאני רושם אותה פעמים רבות והיא תרופה טובה, ארחיב את האינפורמציה לגביה. הפעילות נוגדת הדיכאון של אפקסור נובעת מפעילותו המעכבת על שני חומרים כימיים במוח (נוירוטרנסמיטורים) - סרטונין ונוראדרנלין. אפקסור אינו פועל באתרים אחרים במוח כגון אתרים כולינירגים, היסטמינרגים או a אדרנרגים דבר המצמצם את תופעות הלוואי הנלוות לטיפול באפקסור. האפקסור המוכר אשר ניתן פעמיים ביום והאפקסור XR אשר ניתן פעם ביום, מכילים את אותו החומר הפעיל venlafaxine. באפקסור XR החומר הפעיל ארוז בצורה מיוחדת ולכן שחרורו לדם איטי ומשך פעולתו ממושך. . בגלל הקשיים עם הכתיבה בעברית ובאנגלית אני אכתוב כעת האפקסור הרגיל ואפקסור חדש כאשר אניxr מתכוון לאפקסור מבחינת יעילות, אפקסור חדש והאפקסור הרגיל שניהם הוכיחו את יעילותם במספר רב של מחקרים שנעשו על סוגי חולים שונים. במחקר מבוקר שהשווה בין שני סוגי האפקסור נמצא האפקסור החדש מעט יעיל אף מהפקסור בעל משך הפעולה הקצר. נמצא שלאפקסור החדש יעילות קצרת וארוכת טווח במגוון מטופלים.מטופלים בקהילה הסובלים מדיכאון עם מרכיב חרדתי בולט, מטופלים מאושפזים ומטופלים מבוגרים עם דיכאון. תופעות הלוואי השכיחות הנלוות לטיפול באפקסור הן בחילה, סחרחורת, יובש בפה, נדודי שינה, עצירות והזעה. התופעות קשורות למינון הטיפול, נחשבות לקלות עד בינוניות בחומרתן. הן שכיחות בתחילת הטיפול וחולפות עם המשך הטיפול (בעיקר בחילה ועייפות) עד לשיעור הדומה לזה שבטיפול עם פלצבו. אחוז החולים שנאלצו להפסיק את הטיפול באפקסור החדש בהשוואה לאפקסור הרגיל ולתכשירים אחרים היה נמוך יותר. לגבי זמינות - כנראה שהחל משבוע הבא האפקסור יהיה זמין למכירה באופן פרטי. מתקיים מו"מ מתקדם עם הקופות ויתכן שבאוגוסט האפקסור החדש יכנס לקופות. באופן כללי הגישה של הקופות היא חיובית. לסכום, לפי המחקרים והניסיון שהצטבר בעולם ובעיקר בארה"ב, האפקסור הוכיח את עצמו כתרופה יעילה נגד דיכאון עם מעט תופעות לוואי. שתי תכונות מייחדות אותו, הראשונה – האפקסור מתחיל להשפיע מוקדם מתחילת הטיפול ומוקדם יותר משאר התכשירים נוגדי הדיכאון. לאפקסור החדש קיים מרכיב נוגד חרדה. תכונה מיוחדת של האפקסור היא לגבי חרדה - האפקסור החדש הדגים יעילות ובטיחות גם בחולי חרדה. אפקסור רשום במספר מדינות (כמו ארה"ב ובריטניה) להתוויה זו אולם בארץ הוא עדיין אינו רשום לחרדה. אני אמשיך בעדכונים כאשר יהיה משהו חדש בברכה דר' גיורא הידש

12/08/2002 | 13:15 | מאת: לי

אם לא הולך תרופות....שלדעתי זה בכלל לא הפיתרון..זה כמו לתת אקמול לכאב בטן..צריך למצוא את הסיבה לחרדות ..לנבור ולחפור בעצמך ולהבין מה קורה לך ולמה..אני ממליצה בחום רב (מניסיון) טיפול פסיכולוגי (בנוסף לפסיכיאטרי...) אל ייאוש אפשר לנצח ולצאת מזה ....יש לך המון חומר בספרים על חרדות שיכול לעזור לך להבין יותר טוב מה קורה איתך...תנסה להיכנס לחנויות המוכרות ולחפש ספרים בנושא בהצלחה....

12/08/2002 | 13:15 | מאת: לי

אם לא הולך תרופות....שלדעתי זה בכלל לא הפיתרון..זה כמו לתת אקמול לכאב בטן..צריך למצוא את הסיבה לחרדות ..לנבור ולחפור בעצמך ולהבין מה קורה לך ולמה..אני ממליצה בחום רב (מניסיון) טיפול פסיכולוגי (בנוסף לפסיכיאטרי...) אל ייאוש אפשר לנצח ולצאת מזה ....יש לך המון חומר בספרים על חרדות שיכול לעזור לך להבין יותר טוב מה קורה איתך...תנסה להיכנס לחנויות המוכרות ולחפש ספרים בנושא בהצלחה....אם אוכל לעזור לך בעוד משהו מניסיוני אשמח לעזור..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית