הומוסקסואליות מתוך בחירה - היתכן???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/08/2002 | 17:56 | מאת: רון

שלום, אני סטודנט שמזה שנים מתלבט ומתחבט בנוגע לזהות המינית שלי, עד שאיני יודע נחת ושלווה. מתקופת התיכון המחשבות וההתעניינות בנוגע לגברים התעצמה ולוותה בעיקר בהתעניינות פסיבית. במהלך תקופת הצבא ולאחריה נפגשתי עם גברים הומוסקסואלים תוך ניסיון תמידי למצוא קשר זוגי, אולם תמיד נתקלתי בקשיים היות שהרושם שקיבלתי מהסובבים הוא הרצון לסקס. אני חדשות לבקרים מחליט להפסיק "לחפש" ולחזור למסלול הרגיל של החיים כמו שחייתי אותו עד גיל 17 אולם המחשבות הללו מנקרות במוחי כל העת. טופלתי אצל מטפל פסיכודינמי שגם היפנט אותי ולחאר סדרת פגישות חשתי שהטיפול לא מתקדם. אחד הדברים שהכי מטרידים אותי זו המחשבה שאני גרמתי למצב זה, במובן זה שאני הפכתי את עצמי להומו. אני יודע שזה נמשע אותי תמוה, אולם אני לעיתים מאמין בכך, האם זו הדחקה או אך הכחשה? אני מרגיש רע אחרי מפגשים מיניים שיש לי עם דברים (על אף שהם נדירים ביותר) וגם הסביבה החיצונית , בעיקר המשפחה משפיעה על מצב רוחי. אני מרגיש לא שייך לעולם ההטרוסקסואלי ולא להומוסקסואלי. יצויין שבתקופת התיכון והצבא הייתי עם בנות. אני מקווה דהדברים נכתבו בבירור,. תודה מראש.

10/08/2002 | 23:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רון שלום אני לא חושב שהתשובה היא בהכרח "כן או לא". אצל כל בני האדם יש נטייה בו זמנית להטרוסקסוליות ולהומוסקסואליות במינונים שונים. סטרייטים רבים פשוט מתכחשים גם לחלקים ההומוסקסואליים שבהם, ולכן זה לא מן הנמנע שהומוסקסואלים יתכחשו לחלקים ההטרוסקסואליים שבהם. את הבדיקה בנוגע לזהות המינית כדאי לעשות לאט ואני בהחלט ממליץ להיעזר בטיפול פסיכולוגי דינמי. מדובר במסע לגילוי עצמי ולא תשובה חד משמעית לשאלות סגורות. תן לעצמך את מרחב הבחירה ובסופו של דבר תמצא את האיזון הנכון לך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית