השליליות לא עוברת לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/08/2002 | 23:29 | מאת: אנונימית

שלום רב! אני בת 21 , התחלתי לא מזמן בלימודיי באוניברסיטה. בעייתי היא שאני כל הזמן מרגישה טיפשה. זה לא עובר לי הראש שלי מלא במחשבות שליליות על עצמי ואני לא מצליחה להאמין שיכול "לצאת ממני משהו". בתיכון הייתי תלמידה מצטיינת ואילו עתה, באוניברסיטה, כולם נראים כ"כ חכמים ומוצלחים יותר. זה משגע אותי. אני מרגישה חסרת ערך וממש מפחדת לחשוב בכוחות עצמי ולא מסוגלת לבטוח ביכולות השכליות שלי. כיום, לאחר טראומה נפשית לא קלה שכללה נפילה למצב רוח דכאוני לפני כ-3 שנים ולאחר מכן התפתחות של בולימיה שעדיין לא התגברתי עליה לחלוטין, אני נמצאת בטיפול פסיכודינמי כבר חצי שנה - אבל הראש שלי נשאר שלילי. אני רזה יותר מאי פעם, לומדת באוניברסיטה, עובדת במקום נחמד, נמצאת בטיפול ולמרות הכל מתקיפות אותי מחשבות שליליות שגורמות לי להרגיש חסרת יכולת וטיפשה וזה לא עובר לי. הרבה פעמים החשיבה השלילית מתבטאת ב"התרפקות" על המחשבה שאני אפתח אנורקסיה ואז לפחות אוכל לנוח מכל העומס הזה שנקרא "חיים" לשמחתי/לצערי זה לא קורה...

02/08/2002 | 00:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנונימית שלום השליליות, כפי שאת מכנה אותה, קשורה כנראה לתהליכים שאת עברת ועוברת, ובוודאי מנסה להתמודד עימם בטיפול הפסיכולוגי. זו אחת מתופעות הלוואי של דיכאון, כמו גם הפרעת האכילה. את כנראה צריכה מקום להתרפק עליו, ואני חושב שהטיפול הוא המקום עליו תוכלי להתרפק מחד (בלי להיכנס לאנורקסיה) ולעשות את השינוי מאידך. תצטרכי סבלנות, התהליכים הללו אינם תמיד מהירים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית