קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/07/2002 | 00:05 | מאת: עירית

שלום ד"ר אורן , אני מאוד אודה לך באם תענה לי עכשיו לפני חצות - אני פשוט פוחדת. לפני כמה דקות חזרתי מקופת חולים לאחר שחוויתי התקף של קוצר נשימה. כל הבדיקות הרפואיות שעשה לי הרופא עכשיו היו תקינות והוא נתן ל "מודל" להרגעה, זה התחיל בערב - פתאום היה קשה לי לנשום - כשניסיתי לנשום עמוק יותר לא הצלחתי ואז נאבקתי בנשימתי עד שפשוט עשיתי לעצמי "היפר ונטילציה", ומרוב פחד שאין לי אוויר התחלתי לרעוד , הייתה לי סחרחורת נוראית מלווה בדפיקות לב וחולשה נוראית - כל מה שרציתי היה אוויר ופשוט התחלתי לרוץ ממקום למקום. מזל שאחי היה איתי כדי לנהוג לקופת חולים. לפני ארבעה חודשים התחילו לי התקפי חרדה - אבל מעולם !!! לא חוויתי דבר כזה ,,, אני לא מטופלת בכדורים , למרות שהפסיכיאטרית המליצה לקחת "סרוקסאט" אבל יש לציין שהתחלתי מאז לעבוד ומצבי השתפר , אני לא במתח ולא בעצבים , אז מה כל זאת קרה לי היום ?? אנא ממך - ענה לי תודה ולילה טוב

29/07/2002 | 00:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עירית שלום אני לא אוכל להסביר מדוע התקף החרדה היה היום חריף יותר, אבל ברור שאת צריכה לטפל בנושא הן באמצעות טיפול פסיכולוגי ורצוי גם בעזרת תרופות נוגדות חרדה. אם את עדיין באי שקט חריף הערב נסי לעשות תרגילי נשימה והרפיה ונסי להיעזר בתרופה שנתן הרופא או במרגיע טבעי שניתן להשיג בבית מרקחת תורן אפילו כעת ללא מרשם. להלן תמצית על שיטות מקובלות לטיפול בחרדה. אני ממליץ שתתחילי את הטיפול בהקדם. http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית