EMDR

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2002 | 17:47 | מאת: שילה

שלום לד"ר קפלן. האם אפשר בעזרת השיטה EMDR לטפל בחרדה חברתית או פחד במה או דיכאון? תודה שילה

20/07/2002 | 22:55 | מאת: דרור

שלום שילה שיטת ה EMDR מיעודת לטיפול בטרואמה יש המטפלים גם במה שקשור לכפיתיות. מחקרים אחרונים בנושא מערערים על יעילותה של השיטה. הדרך לטפל בחרדה היא בטיפול התנהגותי קוגנטיבי או טיפול דינמי. דרור

21/07/2002 | 23:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דרור שלום אני חולק על דעתך. דווקא מחקרים אחרונים בהחלט תומכים בשיטה, הן לטיפול בפוסט טראומה והן למגוון הפרעות חרדה נוספות. בברכה ד"ר אורן קפלן

21/07/2002 | 23:27 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שילה שלום בהחלט אפשר. עם זאת ניתן לשלב טכניקות נוספות בטיפול הפסיכולוגי. חשוב לאבחן מה בדיוק הבעיה שכן את מציינת שלוש בעיות שונות. הן יכולות להופיע יחדיו אך בהחלט לא בהכרח. תוכלי לקרוא מעט על השיטה בכתבה http://www.psychologia.co.il/emdr.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית