S.O.S

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/02/2002 | 20:23 | מאת: תומר

מבחינה פסיכולוגית,אם למישהו יש כתב יד קטן ותמיד מתרחק מכולם כך שהוא נמנע מלצאת למסיבות,טיולים וכו' ורוב הזמן מסתגר בחדרו. מה זה מעיד על האיש? מופנם? ביישן?

23/02/2002 | 22:29 | מאת: /

והרגשה שהאינגבידואל "קטן" ביחס לעולם. חלק מהאנשים הכי גאונים שאני מכיר יש להם כתב שכזה . מה שמעיד על כך שכמה שאתה יודע יותר כך אתה יודע פחות.

23/02/2002 | 22:47 | מאת: אבי

/ תודה על האבחנה אך הדבר נשמע לחיוביאמנם הבעיה אינה טמונה בכתב בלבד אלא בהתנהגות שצוינה לעיל.

23/02/2002 | 23:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תומר, למרות שהאסוציאציות בין שלוש התופעות שהזכרת ברורות, יש בכל זאת להפריד ביניהן. מעמדה של הגרפולוגיה ככלי אבחוני מוטל בספק מבחינה מדעית, אך בוודאי שגם גרפולוג מקצועי לא היה מסיק דבר מכתב יד קטן כשלעצמו מבלי לנתחו ביסודיות על סמך פרמטרים אחרים. אם מישהו מסתגר בחדרו המצב חמור הרבה יותר מביישנות ובוודאי שיותר חמור ממופנמות. מופנמות היא תכונה אישיותית שאינה קשורה בהכרח, או אינה סימפטום, של הפרעה נפשית. יש אנשים מופנמים שהגיעו להישגים מרשימים וגם חיי החברה שלהם מספקים, אם כי היא מתנהלים בצורה שונה מאשר אלה של אנשים מוחצנים. בין זה ובין הסתגרות בחדר המרחק גדול - והכותרת שנתת להודעתך בהחלט מבטאת את חומרת המצב של מישהו שמסתגר בחדר ואשר יכול להפיק תועלת מטיפול מקצועי. מומלץ מאוד לפנות. הרבה הצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

23/02/2002 | 23:27 | מאת: תומר

היי דוק, אני שמח שענית לי ואני מודה לך על כך, לגבי ההסגרות ושאר הדברים אני לא הייתי כך תמיד,זה התחיל לפני כשנה ומשהו אמנם ניסיתי לשנות את "השגרה" אך ללא הצלחה. האם אני חייב לקבל טיפול פסיכולוגי על מנת שזה ישתנה??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית