הפרעות נפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/12/2000 | 14:54 | מאת: ****

שלום 1. האם אפשר להתמכר לתרופה נגד דכאון? 2. האם יתכן מצב בו הנוטל תרופה זו יצטרך אותה לכל אורך החיים (לסירוגין כמובן) בכל משבר שיופיע? 3. מה עושה התרופה בדיוק לגוף של האדם שנוטל אותה האם האיזון הינו יומי רק בנטילת הכדור ברגע שלא נוטלים את הכדור אזי? מה קורה? 4. לידיעה הכדור הינו פבוקסיל. תודה מראש על התשובה

11/12/2000 | 22:12 | מאת: ד"ר אבי פלד

> 1. האם אפשר להתמכר לתרופה נגד דכאון? שלילי חזק > 2. האם יתכן מצב בו הנוטל תרופה זו יצטרך אותה לכל אורך החיים > (לסירוגין כמובן) בכל משבר שיופיע? כן גם לא לסרוגין - בד"כ ניתן להפסיק - אם נעשה באופן מקצועי > 3. מה עושה התרופה בדיוק לגוף של האדם שנוטל אותה האם האיזון הינו > יומי רק בנטילת הכדור ברגע שלא נוטלים את הכדור אזי? מה קורה? התכשיר חוסם רצפטורים של סרוטונין - ומעבר לזה לא יודעים - חושבים שמאזן סרוטונין במוח > 4. לידיעה הכדור הינו פבוקסיל. > > > תודה מראש על התשובה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית