שאלה לד"ר פלד ולד"ר אורן קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/12/2000 | 22:13 | מאת: שני

שלום. שמי שני ואני בת 24 ורציתי להתיעץ עם שניכם בנושא המעסיק אותי מאוד. כבר בבית הספר היסודי הייתי ילדה שמנה דבר אשר השפיע עלי רבות הן מבחינה חברתית והן מבחינת ביטחון העצמ שלי שהיה במשך כל השנים ירוד ביותר.- לא יודעת מה הביא למה ביטחון עצמי ירוד ובעיה חברתית הביאו להשמנה או להיפך. בנוסף לבעיה זו היה לי כל חיי לחץ מבחנים ולץ לימודים בבית הספר. יש לציין שאני תלמידה ממוצעת ומעלה. בסוף השנה הראשונה בלימודי האקדמים אף חליתי במחלת קרוהן (אשר ידוע שיש לה גם גורמים נפשיים) בעקבות המחלה רזיתי 45 ק"ג- דבר ששינה את חיי לטובה אפשר לומר אפלו שממש התחלתי לחיות רק אחרי שרזיתי. ביטחון העצמי שלי עלה ונפתרו לי תיסכולים רבים שהיו לי. היום בדיאבד אנייכולה לומר שהיו לי סימפטומים של דיכאון קל-מעט בילויים,חוסר חשק לעשות דברים חשובים באמת וכו'.. למרות כל השינויים שחלו בחיי נשארו לי שתי בעיות שאיני מצליחה לפתור אותן.האחת עדיין לחוצה ממבחנים ,והשניה יש לי לחץ בחברת אנשים - המתבטא במעיין ביישנות וקשה לי מאוד להיתחבר וכן משתדלת לא לגרום לאנשים לשנא אותי -רוצה למצוא חן בעיני כולם . (יש לומר שבתקופות בהם עברתי ממסגרת אחת לאחרת והייתי צריכה לשנות חברה וכן בתקופת לימודים הדבר היה מלווה בכאבים בבית החזה -עשיתי בדיקות ונאמר לי שהדבר נגרם מלחץ) שאלתי היא האם הבעיה שלי היא לחץ חברה שהפיתרון שלה תרופתי? ואם לא האם טיפול פסיכולגי יכול לעזור? האם שתי הבעיות של קשורות אחת לשניה.? תודה מראש שני.

04/12/2000 | 00:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום עברת תהליכים לא פשוטים ואפילו ההרזיה ששיפרה את חייך קרתה בצורה טראומטית מאוד. השאלה כיצד כל מה שקרה בעבר השפיע על אישיותך, האופן שבו את חושבת, מתנהגת, מתקשרת עם אנשים וכו'. יתכן שזה לא משהו שחייבים לעסוק בו ומקומו בארכיון כדבר שהיה ונגמר. מצד שני אלו נשמעות חוויות קשות ויתכן שהשפעותיהן עדיין ניכרות בך. כעת את צריכה לחשוב האם הדפוסים שמציקים לך בהווה על רקע זיכרונות העבר הם סיבה מספקת לגשת לטיפול. הלחץ והביישנות יכולים להיות קשורים לעבר, אבל יכולים גם להיות נטיה אישיותית שקשורה לדברים אחרים. כאבים בחזה יכולים אכן להיות סימפטום המבטא לחץ. הסיפור שתיארת מורכב ולא ניתן לנתח אותו באמת על גבי האתר. הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, לפחות כדי לברר האם את זקוקה לו או לא. תוך כדי הערכה יהיה אפשר גם לקבוע האם טיפול תרופתי נחוץ או לא. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/12/2000 | 22:54 | מאת: ד"ר אבי פלד

לפי התאור נראה יותר שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי בשיחות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית