מנגנוני הגנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/11/2000 | 12:39 | מאת: איתי

מהו מנגנון ההגנה: הכחשה?

28/11/2000 | 18:52 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום איתי, מנגנוני הגנה הם הדרך שבאמצעותה אנו מתגוננים בפני חרדות. הדחקה: העברת תכנים מן המודע על הלא-מודע. השלכה: כאשר רגש מסוים מאיים עלינו, אנו מייחסים אותו למישהו אחר. התקה: כשאנו חוששים לבטא רגש כלפי מישהו או משהו מסוים, אנחנו מפנים אותו, או מתיקים אותו למשהו אחר. עידון: בדרך זו אנחנו מפנים את הדחפים היצריים שלנו לפעילות תרבותית או אמנותית. רציונליזציה: זהו תהליך שמאפשר לנו לתת הסבר הגיוני להתנהגותנו, ובכך להסתיר את המניע האמיתי. אלו, ואחרים, הם מנגנונים הנובעים מן התיאוריות של פרויד, והוגדרו בספרה של אנה פרויד (בתו) בספר 'האני ומנגנוני ההגנה'. מדובר, כמובן, בתיאוריות ובהשערות, ולא בממצא מדעי בעל ערך אמת חד-משמעי. בברכה, דרור

28/11/2000 | 20:40 | מאת: אופיר

אני מת על הספר שלה!!!! הרבה יותר מענינת מהאבא הסוטה שלה אופיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית