לדר' פלד- cypramil

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/11/2000 | 19:19 | מאת: אליאן

דר' פלד, האם תוכל בבקשה להגיד לי פרטים על התרופה הזו(תופעות לוואי) ומה ההבדל בינה לבין סרוקסט. תודה

27/11/2000 | 21:08 | מאת: ד"ר אבי פלד

אין הבדל מהותי שני התכשירים דומים ושייכים למשפחת ה SSRI ראה: תרופת הבחירה לחרדה ודכאון שייכת למשפחה של תכשירים המכונה SSRI כיוון שפועלים על איזון הסרוטונין במוח (סרוטונין הוא חומר טבעי של המוח המאפשר לתאים של המוח לתקשר בינם לבין עצמם) למשפחת התכשירים נוגדי חרדה (דהיינו SSRI ) שייכם ה-פרוזאק המפורסם, הגרסאות הישראליות והחדשות שלו אפקטין ו"פריזמה" תכשירים נוספים הם "סרוקסאט" ציפראמיל" "רמרון" לסרוקסאט גרסה ישראלית חדשה "פאקסין" וכו.... תרופות תופעות לוואי תופעות לוואי של התכשירים נוגדי חרדה (דהיינו SSRI ) הם בעיקר 3 "בחילה" "ירידה בחשק מיני" "עייפות תשישות" - איך מתמודדים עם תופעות לוואי ? - עם נוטלים את הטיפול על בטן מלאה - אין בחילות - לקיחה ליפני השינה חשובה במקרה של טשטוש ועייפות מהתרופה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית