שאלה לד"ר קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/01/2002 | 19:23 | מאת: צליל

היי דוקטור קפלן אתמול התרשמתי מנושא ההיפנוזה שלך בשיחה ציבורית צ'ט תפוז. עברתי אונס לפני מספר שנים מאז אני מטופלת בכדורים כולל שיחות אצל פסיכולוגיים. אני לא מצליחה לחזור למצבי הקודם, יש לי עדין סיוטים בלילה , קשיי ריכוז, קשיי תפקוד, קשיי עיכול, הסתגרות רבה וצורך בבריחה ממושכת. הגועל שיש לי לגברים הוא עצום. על פי כך ומאחר ואני ראויה לבן זוג לבנות משפחה .איני יודעת כיצד ניתן להתמודד עם כך והטיפול לא הצליח במשך אותן שנים. אמרת משהו על ADMR או AMDR מה פרוש המושג ? מה הדוקטור מציע לי לעשות על מנת לצאת מהמצב הנוכחי שלי ? בברכה צליל.

09/01/2002 | 22:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

צליל שלום הטיפול עליו דיברתי נקרא EMDR ותוכלי לקרוא עליו במאמר שכתבתי עבור הצאט הקודם של דוקטורס ותפוז בקישור הבא: http://www.psychologia.co.il/emdr.htm במצבים כאלה בעקבות אונס אני ממליץ בד"כ לעבור את הטיפול עם מטפלת אישה. זה עשוי להשרות יותר ביטחון. בכל מקרה, הטיפול עשוי לעזור לשפר את המצב והייתי ממליץ לך לנסות אותו. במידה ויהיו לך שאלות נוספות אשמח להמשיך ולענות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית