לד"ר קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/12/2001 | 23:40 | מאת: ניר

שלום. ציינת כי אגורפוביה היא המצויה מבין שאר הפוביות. מניסיונך מהו הטיפול היעיל?

29/12/2001 | 23:49 | מאת: HERA

היי ניר, אני חושבת שטיפול התנהגותי - קוגניטיבי הוא הטוב ביותר לכל הפוביות למיניהן. יש אחוזי הצלחה די טובים.

30/12/2001 | 00:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ניר שלום בכל סוגי הפוביות רצוי לפי נסיוני לשלב מרכיבים מתוך טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. עם זאת, לעיתים דרוש טיפול דינמי ארוך טווח ולעיתים דרוש טיפול תרופתי. לדעתי אין מניעה להשתמש בשילובים השונים וצריך להתאים את הטיפול הנכון למטופל. אדגיש שלמרות שאגורפוביה הינה הפוביה המאובחנת ביותר, ההבדלים האישיים בין אנשים שונים בעלי אותה אבחנה כביכול יכולים להיות עצומים. מדובר באבחנה שאוספת אליה מגוון רחב של סמפטומים ולכן לעיתים ההבדל רב על הדמיון. מכאן שאני ממליץ לך לפנות לייעוץ ולקבל תשובה (לא וירטואלית) המתאימה בדיוק לבעיה שממנה אתה סובל. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית