פיגור שיכלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/11/2000 | 12:33 | מאת: yaya

שלום רב אני ואישתי רוצים להביא ילדים . לאישתי יש אחות מפגרת ואבא דיסלקט האמא אומרת שהפיגור נובע משימוש באפידורל בשעת הלידה לפניי 17 שנים. בכל אופן הייתי רוצה לדעת אם יש כיום קשר בין אפידורל לפיגור שיכלי או היה קיים קשר בעבר . כמו כן הייתי מאוד רוצה לדעת עד כמה הטכנולוגיה כיום מאפשרת לנו לדעת האם יש סיכויי שלי ולה כשניי אנשים נורמליים לחלוטין יש סיכויי לילד מפגר וכמה מוקדם בהריון ניתן לאבחן זאת??? אודה לתשובה מהירה וכנה יניב

23/11/2000 | 17:03 | מאת: טלי וינברגר

יניב שלום רב, אני רק רוצה לברככם על החשיבה הרבה שאתם משקיעים בהבאת הילד, והדאגה לאיכות חייו של היילוד ושלכם עצמכם. זה חשוב. לגבי החלקים הרפואיים, אשאיר את השאלה למוסמכים בעניין. שיהיה בהצלחה בכל מקרה, בברכה, טלי פרידמן

23/11/2000 | 19:48 | מאת: רחל

יניב שלום בהרבה מרכזים רפואיים נותנים היום חבילת בדיקות גנטיות לשלילת אפשרות של מגוון רחב של מחלות תורשתיות. לי אישית היה נסיון טוב עם המרכז הרפואי בני-ציון (ביה"ח רוטשילד) בחיפה. גם המחיר ששילמתי היה סביר. (זה לא כלול בחוק בריאות ולכן הכל פרטי ויקר. ) כדאי מאד שתחפשו רופא נשים נחמד ותתיעצו איתו בכל השאלות ששאלת, וגם לאורך ההריון. שיהיה במזל!

23/11/2000 | 19:56 | מאת: ד"ר אבי פלד

רק 25% מהמיקרים של פיגור הם מגורם ידוע לכן יש מעט מאד אפשרות לדעת את התשובה לשאלה יש מיקרים (כגון פיגור של תסמונת דאון) שניתן לבדוק בשלבים ראשונים של הריון במי שפיר או בשלבים מאוחרים יותר ב אולטרהסאונד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית