פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/12/2001 | 14:34 | מאת: THEEND

הבעיה שלי כבר 13 שנה , תמיד ניסיתי לפתור אותה לבד או לפחות חשבתי שהיא תעבור מעצמה אבל היום אני רואה שתעיתי , קשה לי להסביר את הבעיה אבל אני ינסה אני פוחד פחד לא מובן מכלום ,ותופעות הלווי מהפחד הם גם פחד ממעליות , פחד ממקומות סגורים, פחד מלהיות רחוק מהבית , פחד מלא להצליח בעבודה תופעות הפחד בכול המקרים הם : כמובן פחד הרגשת חנק , כאבי ראש ,חוסר ריכוז מוחלט (אפילו קצת שיככה ) רצון לברוח ,בלבול .ומן הרגשת לחץ בחזה הרגשה כמו שמבהילים אותך פתאום , תופעות אילו גורמים לי לא לעשות הרבה דברים בחיים שלי ,ולהימנע מהרבה דברים כמו למשל: ללכת לים לשחות –התקפת הפחד הרצינית הראשונה שלי בחיים הייתה יום אחד אחרי שהיתי בים , חזרתי הביתה הלכתי לישון שקמתי אתחלתי להרגיש מוזר ,כאילו התייבשתי ,הרגשתי כאילו מין שיכור , כאילו אני לא שולט במחשבה שלי , הוא שכאילו אני בפנים עצמי , ולא יכול להשתחרר ,מי לחץ חזק בראש ,לא רגוע , קושי בנשימה ופחד אדיר בלב לא ידוע , מאז אותו יום אני מת. ואני חדש נולד. לטוס לחול עם חברים לטיול- אני לא יצאתי לטיול כבר הרבה שנים , למשל : מזמינים אותי לטיול אני אומר בסדר ואז, חודש לפני הטיול מתחילים המחשבות הרעות , שבועיים לפני הטיול אני כבר לא נירדם ,מתחיל ללחץ , ומחפש לי דרך מילוט . שבוע לפני הטיול אני כבר רומז לחברי שאני אולי לא יבוא , וממציא כול מני סיבות , יומיים לפני הטיול אני כבר באימה ואז אני מבטל , כמובן לצערי הרב מאוד מי ששואל אז למה את אומר כן בכלל , אז זה מפני ש אני כול הזמן חושב שהפעם אני יתגבר, הפעם אני ילך על זה עד הסוף , ובאמת היו פעמים מעטות מאוד שהצלחתי , והיה 10 אבל הסיפור חוזר על עצמו --אני יודע שהטיול יהיה 10 , אני יודע שאני צריך את החופש (חייב את החופש) , לא הייתי בחופש שנים אני יודע שהטיול יכול אפילו לעזור לי בגדול לבעיה שלי ולהפוך לתרופה , אבל לא משנה מה אני חושב תמיד הפחד מנצח ואני נשאר בבית לבד ,עצוב ,וכואב. ומפסיד את החיים שחולפים ובורחים לי מול העניים בבוז לפחדן בעבודה –ובזמן האחרון תופעות אילו מתחילים להתעורר לי בעבודה , מה שלא קרה לי עד עכשוו , בעצם העבודה הייתה המפלט שלי , , , ופתאום נהייתי לחוץ מאוד מתקלות דחופות מן פחד שהפעם אני לא יפטור את התקלה , כעיקרון אני בעל דרגה גבוה במחלקה שלי , ופתאום זה יכול להשתנות כי תופעות הפחד חודרות גם לשם , אני מאוד פוחד להפסיד את העבודה שלי במיוחד שהיום במצב מאוד קשה בתחום שלי. בית – אני וגר עם אימי כי אני פוחד לצאת לעולם , להתחיל חיים נורמלים בבית משלי ולהתחיל לדאוג לעצמי פעם אחת שניסיתי לצאת , עוד לא הספקתי להעביר את הבגדים וכבר החרדה כמובן סגרה לי את הדלת. העם יש לי פתרון? העם ניתן לעזור לי ? עם הפתרון הוא תרופתי העם הוא לא יגרום לבעיה אחרת יותר גרוע?

15/12/2001 | 17:47 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב לך, הבעיה אותה מציג הינה תופעה נפוצה באוכלוסיה. הטיפול בבעיה הוא בדרך כלל תרופתי וברוב הפעמים כדאי לשלבו בטיפול פסיכותרפויטי. ממחקרים ומהפרקטיקה עולה כי גישת הטיפול שנמצאה יעילה בטיפול בחרדות היא הגישה הקוגנטיבית-התנהגותית. יש פתרון לבעיותיך, וחבל שאתה מתמודד עימן כל כך הרבה שנים ללא ניסיון להקל. פנה לפסיכיאטר לצורך איבחון והתאמת טיפול תרופתי, והתייעץ עימו לגבי הוספת טיפול פסיכותרפויטי. בהצלחה, טלי פרידמן

16/12/2001 | 03:04 | מאת: דנה

בקר באתר: www.panicdisorder.up.co.il בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית