אבחון לדיסקלקוליה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/11/2001 | 11:59 | מאת: עדי

שלום למנהלי הפורום, בתי בת 11. הילדה נולדה כפגית (850 גר' בלידה). מאז קטנותה הילדה אובחנה כלקוית למידה והיא מבקרת במרכז למידה. לפני מספר שבועות ערכו לה אבחון דידקטי מקיף עקב בקשתי לבדוק דיסקלקוליה. האבחון מצאה אותה כדיסקלקולית והמאבחנת המליצה לי ללכת לאבחון TOVA ובנוסף אמרה לי שהרופא שיבצע לה את הבדיקה הזו למעשה יתן את האישור "הרפואי" של דיסקלקוליה שאיתו אני צריכה לפנות למערכת החינוך ע"מ שנקבל עתה ובעתיד את ההקלות להן היא זכאית. שאלותי למנהלי הפורום: 1) מהו אבחון TOVA? מה הוא בודק וכיצד? 2) מהו "תרשים הזרימה" המקובל לאבחון ילדים ולאישורם כדיסקלקולים/דיסלקטים? אינני יודעת בבירור מה עלי לעשות ולמי לפנות ע"מ לסגור את המעגל הזה. תודה מראש על תשומת לבכם.

15/11/2001 | 17:17 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עדי שלום מי הגורם המקצועי שביצע את הבדיקה? תוכלי לקבל מידע בנושא בכתובת http://www.scmci.org.il/comm/heb5.htm מרכז שניידר בבי"ח בלינסון בברכה ד"ר אורן קפלן

18/11/2001 | 09:17 | מאת: עדי

שלום ותודה על ההפניה. לשאלתך, מי שהמליצה לי על TOVA היא המאבחנת של בתי, מנהלת מרכז הלמידה באזור מגורינו. אני לא יודעת כיצד לנהוג עכשיו והאם זהו תרשים הזרימה הנכון לטיפול בבתי. תודה על תשובתך, עדי

18/11/2001 | 15:08 | מאת: עדי

אינני מצליחה, לצערי, לקרוא את האתר אליו שלחת אותי. העיברית מופיעה במהופך וכל נסיונותי נכשלו. האם תוכל לתת לי אתר אחר דרך שניידר שדרכו אוכל לעשות קישור לאתר הספציפי הזה? הנושא מאוד חשוב לי. תודה, עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית