הפרעות קשב בילד בן 7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/11/2000 | 09:51 | מאת: פטי

אשמח לקבל תשובה מקצועית לגבי בעיות ריכוז,ומיקוד בילד בן 7 הלומד בכיתה ב'. הילד בריא באופן כללי, ולפני כניסתו לביה"ס לא נראו סימנים כלשהם לבעיות ריכוז או למידה, נהפוהו, בגילי הגן הוא נחשב דווקא לילד חכם במיוחד מעל לממוצע, אך כבר שנה שעברה עם כניסתו לכתה א' החל להראות סימנים לחוסר ריכוז בכיתה, חולמנות, לא מעתיק מהלוח, לא מבצע תרגילים כתובים במחברות, קושי בכתיבה וכו' בעל פה הוא דווקא יודע טוב, ועונה לכל השאלות(זאת אומרת שהילד כן מקשיב ומבין) אך הקושי העיקרי הוא בכתב. שאלתי היא האם יש סיכוי שהילד דיסלקתי? עליי לציין שגם בבית הוא "חולם" ולא מרוכז באוכל, בשיעורי בית ואפילו בחוגים של אחרה"צ. בתודה מראש

01/11/2000 | 12:46 | מאת: מומי

כן.

01/11/2000 | 13:21 | מאת: פטי

למומי כן מה? אתה יכול לפרט? תודה

01/11/2000 | 13:51 | מאת: שאול

אם הילד טרם אובחן פני לנוירולוג לילדים דרך רופא המשפחה

01/11/2000 | 14:25 | מאת: פטי

האם הסימנים שתיארתי לגבי הילד הם אכן סימנים של הפרעת קשב? או בעיה התנהגותית? תודה

01/11/2000 | 17:03 | מאת: ויוי מסיקה

גם בני בן ה7 יש לו את אותה הבעיה כאילו יש להם זמן ולא מענין אותם כלום לפעמים אני חושבת שהוא אוטיסת אבל זה לא המקרה ילדים שסובלים מקשב וריכוז הם בדרך כלל מאוד חכמים או שהם אומנים גדולים השאלה היא למה לא להתאים את שיטת הלימוד לליברלית יותר וכך לא יבצר מצב שהילדים האלה במרחאות כפולות יסבלו נירא לי שהילדים האלה יגדלו עם הרבה רגשי נחיתות כי כל הזמן אנחנו אומרים להם בכל אופן אני שהם צריכים להספיק הכול גם בכיתה וגם בית שזה בעצם קשה להם מאוד בהצלחה ויוי

01/11/2000 | 17:29 | מאת: paty

לויוי שלום רב, אני מודה לך על תגובתך, וברצוני לשאול אותך האם ילדך עבר איבחונים כלשהם? האם הוא "חולם" תמידית או שיש פעילויות (כגון מחשב) שבהן הוא כן מרוכז להפליא והאם התופעה הולכת ומחמירה עם הזמן או שהוא פשוט תמיד כזה וזהו בתודה מראש על תשובתך פטי

01/11/2000 | 21:04 | מאת: טלי וינברגר

פטי שלום רב, אין אפשרות לאבחן האם הילד סובל מהפרעת קשב לפי מעט המידע שרשמת. להערכתי עליך לפנות לניצ"ן, לצורך מידע, ייעוץ ואם יעלה הצורך, גם לאיבחון. ניצ"ן הוא אירגון העוסק בתחום קשיי למידה, ליקויי למידה וכו'. בברכה, טלי פרידמן

02/11/2000 | 23:29 | מאת: ד"ר אבי פלד

מסכים - - גם זאת דרך

02/11/2000 | 23:27 | מאת: ד"ר אבי פלד

כן יתכן דיסלקציה פני לאיבחון במקום רציני פסיכיאטר של הילד או נויורופסיכולוג מיוחד להפרעה זאת במרכז ברה"ן גהה או במרכז רפואי שניידר בתל-אביב ידעו לאן להפנות אותך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית