קסנקס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/08/2001 | 20:05 | מאת: הקטור

אני כבן 45 נשוי ואב לילדים. מאז היותי ילד סבלתי מרמות חרדה משתנות שנעו מחרדה קלה עד לחרדה חמודה ומשתקת.בעיקר חרדת ציפיה וחרדה חברתית . אני מכור לקסנקס כ-11 שנה. תחילה הרגיע אותי אבל בהמשך הפך להתמכרות. טיפול הגמילה בלווי פסיכולוג לא עלה יפה בגלל נסיבות בלתי צפויות: עברתי תאונה ולאחריה חזרתי לצריכת התרופה באותו מינון. אבוחנתי כסובל מסנדרום פוסטראומטי באופן זמני (???????). לא זו בלבד שלא חזרתי לעצמי מבחינה תפקודית (פיזית) אלא שגם רמת החרדה עלתה והתרופה לא משפרת את הרגשתי כבעבר. אני חרד מהאפשרות להפסיק ליטול את התרופה היות ותופעות "החסך בקסנקס" הן איומות. לעניות דעיתי (ועם כל הכבוד המגיע לאנשי בריאות הנפש ) הגישה הטיפולית בכל הנוגע לגמילה מבנזודיאזפינים נגועה בבורות. שיטת ה" נטילה הולכת ופוחתת של התרופה" בתנאים אמבולטוריים אינה עובדת .לדעתי טיפול הגמילה היה צריך להערך בתנאי אשפוז והשגחה רפואית . ברור לי שמצבי הוא בילתי הפיך. שאלתי היא האם קיים בארץ מסגרת טיפולית רצינית למכורים לבנזודיאזפינים בה ייסעיו לי במלאכת הגמילה מהתרופה ואתחיל טיפול חלופי בתרופה אנטי חרדתית אחרת. אני חי בהכחשה איני תופס את עצמי כמכור לקסנקס אלא ברגעי "הארה" ספורים כמו זה הנוכחי. מזה כשנה סובל מפיברומיאלגיה -מטופל בתרופות אנטידלקטיות.לא הסכמתי לקבל טיפול באמצעות תרופות אנטידיכאוניות להעאלת רמת הסרוטונין והורדת הכאבים מחשש להתמכרות. אודה על הסיוע, ההכוונה וההדרכה

30/08/2001 | 20:49 | מאת: ניר

הקטור שלום. גם אני מבין רבים שפיתחו תלות קשה בקסנקס, ולפני כשלושה שבועות פניתי פה בפורום בשאלה דומה לשלך,איך יוצאים מיזה?.קבלתי הפניה ממישהו שקרא את ההודעה שלי לאתר מסויים שעוסק בנושא גמילה מבנזודיאזיפנים.ברפרוף קל עושה רושם שיש לאתר מה להציע, כמו כן הבנתי כי ישנם אנשים שהצליחו לעבור את המסלול המסוייט הזה ולאחר תקופה לא קצרה נגמלו, אך במקביל היו צריכים להתחיל בטיפול אחר כמו מעקבי סרוטונין . ציינת את משך השימוש אך לא את המינון.אשמח אם תשתף אותי בניסיונות שהיו לך להגמל.אני בכל אופן מנסה לבדוק בכיוון הטיבעי בין היתר התעניינתי בגמילה באמצעות ההומיאופטיה הקלסית. בהצלחה.

30/08/2001 | 20:56 | מאת: ."אור

חבל על הזמן .....לא הומןפטיה ולא בטיח כוח סבל ולא לפחד אין קיצורי דרך אתם סתם דוחים את הקץ

30/08/2001 | 22:13 | מאת: חנה

האם מתמכרים לתרופות אלה

30/08/2001 | 20:54 | מאת: ."אור

הסרט הזה לצערי מוכר לי..אני כולי רותח כשאני רואה איך ממשיכים לתת לחולים תרופות בנזואפינים...!!!! 14 שנה אתה על קסנקס??? שתיהיה לי בריא.... מה לא נפל לך האסימון...אתה לא מבין שתופעות הלוואי שלהם הם חרדות תקשיב לי טוב....לא יודע איך אבל אתה חייב להיגמל מהזבל יהיה קשה אני יודע לי לקח 8 חודשים עד שיצאתי מיזה והפסקתי עוד בבת אחת תחטןף הרבה חרדות והתקפים סחרחורות בומבות אבל תעשה את זה בהדרגה זה מה שמספרים הרופאים ...אחרי שגרמו לך להתמכר אז עכשו אתה פוסט טראומטי בקיצור גם אני עברתי את כל השלבים ואם כדורים הרבה יותר חזקים כגון טרנקסל...קלונקס...וכו היום יש תרופה שנקראת אפקסור שלא ממכרת אבל אם לא תיגמל מהתרופה חבל לך על הזמן...אין קיצורי דרך תתחיל להגמל ותתחיל אם אפקסור ולא מה שהרופאים יגידו לך..תתחיל שבוע רבע כדור אחר כך שבוע חצי כדור וכו הכדור מעולה ושינה את חיי לגמרי אני כאן לשאלות יש לי 12 שנות נסיון בחרא הזה "אור

30/08/2001 | 21:52 | מאת: אורית ארנון

אינני אשת מקצוע ואני יכולה לתת רק את דעתי האישית. לדעתי התמכרות לכדורי הרגעה כמוה כהתמכרות לכל חומר אחר (סם, אלכוהול) ולכן ניתן לפנות לכל מרכז גמילה מסמים. גם אם הם לא המכור הישיר, הם בטוח ידעו לאן להפנות אותך. בהצלחה

30/08/2001 | 22:24 | מאת: חנה

יש לי התחושה שתרופות מהסוג הזה האנטי דיכאוניות ממכרות בסופו של דבר ואי אפשר בלעדיהן

31/08/2001 | 07:24 | מאת: דר' עמי אבני

הקטור שלום אכן הבעיה קשה. יש מסגרות המתמחות בגמילה לא דווקא באשפוז לטעמי בהחלט ניתן להעזר בנוגדי דכאון או בתרופה דומה לטריל וכן בתמיכה שיחתית אין חשש להתמכרות בתרופות אילו בהצלחה עמי

31/08/2001 | 12:51 | מאת: "אור

אז למה לעזאזל נותנים תבנזאופינים האלה לחולים?????? מה הולך כאן ?? מה ההגיון לתת להם עכשו..לקבל שקט לחודש חודשיים ואז לחטוף תבומבות....למה לא מזהירים תחולים מה נותנים להם ומה מחכה להם דעו לכם שמתגבשת קבוצת חולים שאני מכיר שרוצה לתבוע את הרופאים ומערכות הבריאות....על כל החרא הזה...הולך ליהיות הד רציני על כל האדישות הבורות הזילזול....והנזק שנגרם לאנשים ולמשפחות שלימות!!!!!!!!!

31/08/2001 | 07:25 | מאת: דר' עמי אבני

הקטור שלום אכן הבעיה קשה. יש מסגרות המתמחות בגמילה לא דווקא באשפוז לטעמי בהחלט ניתן להעזר בנוגדי דכאון או בתרופה דומה לטריל וכן בתמיכה שיחתית אין חשש להתמכרות בתרופות אילו בהצלחה עמי

31/08/2001 | 11:46 | מאת: הקטור

לד"ר אבני שלום: האם תוכל לפרט בעניין מסגרות הגמילה האמבולטוריות. בתודה מראש הקטור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית